Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Ντουμπάι έχει εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό «για όλες τις εποχές». Και η διαφορετικότητα φαίνεται να είναι το κλειδί για την τουριστική ελκυστικότητα του.

Οι προσφορές του, απευθύνονται σε μια διαφορετική ομάδα ταξιδιωτών ακόμη και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δήλωσε ο Issam Kazim, Διευθύνων Σύμβουλος της Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing (DCTCM).

Όπως υπογραμμίζει, το Ντουμπάι οδηγεί σε ένα κύμα ποικιλομορφίας για να ενισχύσει την απήχηση του ως τουριστικό σημείο για όλες τις εποχές, συμπεριλαμβανομένης και της θερινής σεζόν.

Το πρώτο εξάμηνο του 2023 σηματοδότησε την καλύτερη απόδοση του κλάδου.
Το ρεκόρ 8,55 εκατομμυρίων διεθνών επισκεπτών από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2023, δείχνει ότι η απήχηση της πόλης ως τουριστικός προορισμός είναι ισχυρή ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο πολύπλευρος χαρακτήρας της πόλης απευθύνεται σε τουρίστες με διάφορες προτιμήσεις και μέσα.
Ως καλοκαιρινός προορισμός, το εμιράτο προσφέρει επιλογές αναψυχής από τον πολιτισμό και την κουζίνα μέχρι τη διασκέδαση, τις δραστηριότητες στην παραλία και τις οικογενειακές εμπειρίες.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το επίκεντρο του τουρισμού μετατοπίζεται προς εσωτερικά και υδατοκεντρικά αξιοθέατα, τα ελεγχόμενα από το κλίμα ορόσημα της πόλης και πολλά εμπορικά κέντρα.

Οι οικογένειες μπορούν να απολαύσουν δραστηριότητες όπως εσωτερικά θεματικά πάρκα, ενώ τα θαλάσσια πάρκα και τα θαλάσσια σπορ προσφέρουν αναζωογονητική υδάτινη διασκέδαση.
Επιπλέον, το συναρπαστικό γαστρονομικό ταξίδι σε πολλά εστιατόρια στην πόλη ενισχύει την εμπειρία.

«Η πλούσια προσφορά του Ντουμπάι κάνει ακόμη και τα ταξίδια πολυτελείας οικονομικά προσιτά, τόνισε ο Issam Kazim.
Προσφέρει μια σειρά επιλογών για ταξιδιώτες που προσέχουν τον προϋπολογισμό, που κυμαίνονται από εκπτώσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία έως εκλεκτές γευστικές εμπειρίες.

Παρέχει ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας που ταιριάζουν με τις υπηρεσίες και τις ανέσεις ξενοδοχείων πλήρους εξυπηρέτησης σε όλο τον κόσμο.
Έτσι ενισχύεται περαιτέρω η ελκυστικότητα του προορισμού για όσους αναζητούν σχέση ποιότητας-τιμής κατά τη διαμονή τους, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα τη συνολική εμπειρία».