Εν μέσω της συνεχιζόμενης ανάκαμψης από το κύμα Omicron, η ξενοδοχειακή βιομηχανία της Ινδίας επισκίασε τα συγκρίσιμα επίπεδα πληρότητας πριν από την πανδημία και τον μέσο ημερήσιο ρυθμό (ADR) για τρεις συνεχόμενες ημέρες τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της STR.

Το τριήμερο (16 έως 18 Απριλίου) ήταν το πρώτο του 2022, με πληρότητα και ADR πάνω από τα επίπεδα του 2019 στην Ινδία. Όταν χρησιμοποιείται ένας τρέχων μέσος όρος 7 ημερών, η πληρότητα και η ADR είναι πάνω από το 90% των συγκρίσιμων τιμών πριν από την πανδημία από τα τέλη Μαρτίου. Η Ινδία κατέγραψε τον υψηλότερο δείκτη ADR με 106% σε σύγκριση με το 2019.

Η πληρότητα ξεπέρασε τα προ-πανδημικά επίπεδα νωρίτερα, φτάνοντας έως και το 109% του αντίστοιχου επιπέδου του 2019 στις 25 Μαρτίου. «Με το κύμα Omicron πίσω μας, η εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών έχει αυξηθεί σημαντικά και οι προορισμοί αναψυχής συνέχισαν τη δυναμική τους από τους προηγούμενους μήνες», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της STR – στον Ειρηνικό, Ιαπωνία και Κεντρική Νότια Ασία Μάθιου Μπερκ. «Επιλεγμένες αγορές αναψυχής όπως το Χιματσάλ Πραντές, η Γκόα και η Ουταραχάντ έχουν δει σημαντικά επίπεδα πληρότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, τις περισσότερες φορές υπερβαίνοντας τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Σημείωσε ότι «η επιχειρηματική ζήτηση, η οποία ήταν περιορισμένη μετά το κύμα Δέλτα, έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση μετά την Omicron με τη δυναμική να συνεχίζεται μέχρι τον Απρίλιο. Ενώ υπήρξαν πρώιμα σημάδια αυξημένων κρουσμάτων COVID σε ορισμένες αγορές της Ινδίας, τα ξενοδοχεία της χώρας έχουν δείξει ανθεκτικότητα μέχρι στιγμής. Η ανάκαμψη από κάθε κύμα ήταν καλύτερη από την προηγούμενη και αναμένουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί».