Τα ταξίδια επέστρεψαν και η EasyJet ανακοίνωσε ότι θα λειτουργεί στο 70% της χωρητικότητας που διέθετε προ πανδημίας στην περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν στον προηγούμενο μήνα, αφού οι περιορισμοί του κορωνοϊού οδήγησαν σε ζημιές άνω του 1 δισ. στερλίνων το 2021.

Η ζήτηση για διακοπές το χειμώνα σε προορισμούς με ηλιοφάνεια, όπως η Αίγυπτος, η Τουρκία και τα Κανάρια Νησιά, έδειξαν ότι επέστρεψε η διάθεση των καταναλωτών, ανέφερε η easyJet, προσθέτοντας ότι οι επιχειρηματίες ταξιδιώτες επίσης κλείνουν πτήσεις.

“Μας ενθαρρύνει να βλέπουμε θετικές δυναμικές στις κρατήσεις για το σύνολο της χρήσης 2022, που μας έχει οδηγήσει να αυξήσουμε τα σχέδια χωρητικότητας μας”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Johan Lundgren.

Αυτές οι προοπτικές αντιπροσωπεύουν μια ανατροπή από πέρυσι, όταν η αβεβαιότητα με την πανδημία και οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις θα έχουν οδηγήσει την easyJet σε εκτιμώμενες ζημιές 1,135-1,175 δισ. Στερλίνων για το 12μηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ανάκαμψη της από την πανδημία, η εταιρεία ξεκίνησε απροσδόκητα μια έκδοση μετοχών 1,2 δισ. Στερλίνων ενώ αποκάλυψε επίσης ότι έχει απορρίψει μια “οπορτουνιστική” προσφορά.