της Εύας Οικονομάκη

Το «πράσινο φως» για τη δημιουργία του τουριστικού συγκροτήματος του ομίλου Φωτιάδη στην Τριόπετρα Ρεθύμνου έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία ενέκρινε τους  σχετικούς περιβαλλοντικούς όρους.

Η επένδυση του κυπριακού ομίλου, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός για τη δραστηριοποίησή του στην παραγωγή και διανομή ποτών, προβλέπει την ανάπτυξη και τη λειτουργία ενός νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων, δυναμικότητας 600 κλινών, ενός project ου αντιστοιχεί σε 500 εκατ. ευρώ.

Το έργο

Το έργο θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις, με την «Εταιρεία Ειδικού Σκοπού 15» να εμφανίζεται ως φορέας ανάπτυξης του έργου.

Κατά την α’ φάση αναμένεται να αναπτυχθούν ένα ξενοδοχείο που θα μπει κάτω από την ομπρέλα κάποιας διεθνούς αλυσίδας και τουριστικές κατοικίες εμβαδού από 250 τ.μ. έως 550 τ.μ. Οι κατοικίες που θα κατασκευαστούν βάσει 4 διαφορετικών τύπων, θα εξυπηρετούνται πλήρως από το ξενοδοχείο, ωστόσο, θα διατηρούν την ιδιωτικότητά τους. Κατά την α’ φάση του project θα αναπτυχθεί επίσης ένα παγκόσμιας κλάσης Wellness Spa, έκτασης 2.700 τ.μ. Παράλληλα, θα αναπτυχθούν ένα γήπεδο γκολφ 9 οπών, καθώς και συνεδριακοί χώροι, εμβαδού 1.400 τ.μ.

Στη β’ φάση του project σχεδιάζεται η δημιουργία ενός τουριστικού χωριού, που θα αναπτυχθεί γύρω από μια παραδοσιακή πλατεία, με καταστήματα και εκκλησία, ενώ θα περιλαμβάνει επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις, θεματικό πάρκο αναψυχής για παιδιά κ.λπ.

Στόχος της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Φωτιάδη, Emerald Developments, είναι η προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού προφίλ κυρίως από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Ισχυρό έρεισμα

Η Emerald Developments S.A., που έχει επιφορτιστεί με την κατασκευή του project, είναι μία εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων με έδρα την Αθήνα και αποτελεί μέρος του ομίλου Photos Photiades Κύπρου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1942.

Ο όμιλος αποτελείται από 40 εταιρείες που κατέχουν ηγετικές θέσεις στους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, των ασφαλίσεων, των κατασκευών και της ανάπτυξης γης, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς.

Στο portfolio του ομίλου στον κλάδο του real estate, εκτός από την επένδυση στην Κρήτη, περιλαμβάνονται 4 ακόμη οικιστικά projects.