rodos1Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε η τουριστική κίνηση το Σαββατοκύριακο στη Ρόδο, καθώς στο αεροδρόμιο του νησιού καταγράφτηκαν περίπου 500 κινήσεις αεροσκαφών.

Μέσω του αεροδρομίου ”ΔΙΑΓΟΡΑΣ” μεταφέρθηκαν περίπου 70.000 άτομα, λιγότερα κατά ένα μικρό ποσοστό σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών και σύμφωνα με τους υπολογισμούς στο νησί τώρα θα πρέπει να φιλοξενούνται περίπου 170.000 άτομα. Το ποσοστό της πληρότητας έχει φτάσει το 98%. Η τουριστική κίνηση έχει απογειωθεί και δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα κρεβάτια για να καλύψουν την επιπλέον ζήτηση που υπάρχει. Σχεδόν ίδια είναι και η εικόνα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Απομένει ένας μικρός αριθμός δωματίων που είναι κενά, όμως αυτά είναι άδεια από μία μέχρι τρεις μέρες και δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση για περισσότερο αριθμό διανυκτερεύσεων, όπως ζητούν οι πελάτες.

Από τον Σεπτέμβρη η τουριστική κίνηση θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά και τα αεροπλάνα θα έρχονται μεν αλλά δεν θα έχουν τις πληρότητες που είχαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Μεγάλες πληρότητες θα σημειώνονται στην επιστροφή των τουριστών προς τις χώρες τους καθώς οι διακοπές των περισσότερων τελειώνουν.