Σύνταξη tourismtoday.gr

Βελτιωμένη είναι μέχρι στιγμής σήμερα, η εικόνα στα πύρινα μέτωπα στην χώρα. Ωστόσο η πιθανότητα αναζωπυρώσεων εξακολουθεί να υπάρχει και ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές Τρίτη στη Ρόδο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Παρόλο που εχθές τα εναέρια μέσα δυσκολεύτηκαν στην προσέγγιση των εστιών λόγω της χαμηλής ορατότητας που δημιούργησαν οι έντονοι καπνοί κατόρθωσαν να περιορίσουν αρκετές αναζωπυρώσεις.
Σήμερα στη Ρόδο, από το πρώτο φως της ημέρας έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Ρόδος: Εφικτή η οριοθέτηση της φωτιάς

Στην ΕΡΤ μίλησε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος σχετικά με την σημερινή εικόνα από το πύρινο μέτωπο της Ρόδου που καίει για τρίτη ημέρα.

Όπως είπε «η χθεσινή νύχτα που ήταν η μεγάλη αγωνία μας, τολμώ να πω πως ήταν μία καλή νύχτα, με το ξημέρωμα φάνηκε και η καλή δουλειά που έγινε από όλες τις επίγειες δυνάμεις.
Όχι μόνο δεν ξέφυγε η φωτιά αλλά έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα από το πρωί».

  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στο Λευκόχωμα Λακωνίας παραμένει σε ύφεση, αλλά συνεχίζουν να επιχειρούν εκεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.
  • Στις φωτιές της Δυτικής Αττικής που ξεκίνησε τη Δευτέρα από τα Δερβενοχώρια συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και από αέρος σήμερα διατέθηκαν 7 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα, Πέμπτη αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία και Αργολίδα.