Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Αίγυπτος στοχεύει να προσελκύει τρία εκατομμύρια Κινέζους τουρίστες ετησίως έως το 2028.
Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου Ahmed Issa, ο στόχος είναι μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου για την αύξηση του μεριδίου της στην τουριστική αγορά της Κίνας.

Επί του παρόντος, η Αίγυπτος δέχεται από 4.000 έως 5.000 Κινέζους ταξιδιώτες την εβδομάδα. Ο υπουργός δήλωσε ότι αν και αυτός είναι ένας καλός αριθμός σε σύγκριση με τα ρεκόρ, πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να προσελκύσει περισσότερους.

Η Αίγυπτος καλεί Κινέζους ξενοδόχους να επενδύσουν στη χώρα

Ο Ahmed Issa πιστεύει ότι η Αίγυπτος πρέπει να διαθέτει παραπάνω πτήσεις και δωμάτια σε ξενοδοχεία για να εξυπηρετήσει περισσότερους Κινέζους επισκέπτες.
Κάλεσε επίσης Κινέζους ξενοδόχους να επενδύσουν στην Αίγυπτο και προέτρεψε τους τουριστικούς πράκτορες από την Κίνα να οργανώσουν ταξίδια στην Αίγυπτο.

Το 2019, περισσότεροι από 150 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες ταξίδεψαν διεθνώς. Ωστόσο, ο αριθμός τους στην Αίγυπτο δεν ξεπέρασε ποτέ τις 300.000 ετησίως από το 2000, όταν άρχισαν να καταμετρώνται οι αφίξεις ξένων τουριστών.

Καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Τουρισμού των δύο χωρών

Απαραίτητη κρίνεται επίσης, η καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Τουρισμού των δύο χωρών για να αυξηθεί ο αριθμός των ταξιδιωτών, από την χώρα της Ανατολικής Ασίας.
Οι Κινέζοι επενδυτές και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν επίσης να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Η Αίγυπτος σχεδιάζει να προσφέρει ταξίδια εξοικείωσης σε τουριστικούς πράκτορες και Μέσα ενημέρωσης της Κίνας για την προώθηση του αιγυπτιακού πολιτισμού. Παράλληλα, η χώρα θα ανακοινώσει και νέα κίνητρα για επενδυτές ξενοδοχείων.

Ο τουρισμός είναι ένας σημαντικός κλάδος για την Αίγυπτο, συνεισφέροντας περίπου 12% στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ).
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Αίγυπτο μειώθηκε από πάνω από 13 εκατομμύρια το 2019 σε περίπου 3,7 εκατομμύρια το 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19.
Ωστόσο, τα νούμερα άρχισαν να αυξάνονται σταδιακά το 2020 και έφτασαν τα οκτώ εκατομμύρια επισκέπτες το 2021 και στη συνέχεια αυξήθηκαν σε 11,7 εκατομμύρια το 2022.