Αυξήθηκε η αξία της παγκόσμιας βιομηχανίας ξενοδοχείων και μοτέλ φθάνοντας συνολικά τα 719 δις δολάρια το 2015.

Τούτο προκύπτει από την έκθεση της εταιρίας ερευνών MarketLine, η οποία επίσης αποκάλυψε ότι η Ευρώπη αποτελεί τώρα  τη μεγαλύτερη περιφερειακή αγορά, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 34% της συνολικής αξίας της ξενοδοχειακής αγοράς.

Η εν λόγω έκθεση καταδεικνύει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν μακράν η μεγαλύτερη εθνική αγορά ξενοδοχείων και μοτέλ, με αξία 189.6 δις. δολάρια το περασμένο έτος -αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ένα τέταρτο του παγκόσμιου συνόλου. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι δεύτερο, με αξία 59.8 δις. δολάρια, με την Κίνα πολύ κοντά στην τρίτη θέση με 59.6 δις δολάρια.

“Ενώ το συνολικό ετήσιο ποσοστό αύξησης (CAGR) για την παγκόσμια αγορά ανέρχεται στο 6,8% μεταξύ του 2011 και 2015, αυτό δεν αποτελεί μια ακριβή ένδειξη των επιμέρους περιφερειακών αγορών, γεγονός το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις αποκλίνει σημαντικά από την παγκόσμια εικόνα», εξήγησε ο Mohammad Hamza Iqbal, αναλυτής της MarketLine.

Όσον αφορά στο μέλλον η MarketLine προβλέπει ότι οι αυξητικές τάσεις της αγοράς θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

Ωστόσο η Μέση Ανατολή αναμένεται να σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 9,9%. Η Ευρώπη αναμένεται να δει τον ετήσιο συνολικό δείκτη ανάπτυξης ελαφρώς αυξημένο στο 6,2%, ενώ η ανάπτυξη για τις ΗΠΑ προβλέπεται να είναι σταθερή στο 5,4%. Σημειώνεται ότι σχεδόν το ένα τρίτο της συνολικής αξίας της ξενοδοχειακής βιομηχανίας το 2015 προήλθε από τον τομέα της αναψυχής.