Οι Αυστραλοί ταξιδεύουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στις καλοκαιρινές τους διακοπές από τους ομολόγους τους στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Αυτό αναδεικνύουν τα στοιχεία από έρευνα της Europ Assistance σε 15.000 ερωτηθέντες από 15 χώρες.

Η μελέτη εξέτασε μια σειρά βασικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των λόγων για τους οποίους οι άνθρωποι απέχουν από τα ταξίδια, τους προϋπολογισμούς ταξιδιών, την προσαρμογή των ταξιδιωτικών σχεδίων λόγω του πληθωρισμού, τη μέση διάρκεια διακοπών και την επιθυμία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Λιγότερο από το ένα τέταρτο (23%) των ερωτηθέντων από την Αυστραλία θα επέλεγε έναν πιο κοντινό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές λόγω του πληθωρισμού, σε σύγκριση με το 27% των Ευρωπαίων, Καναδών και Αμερικανών ερωτηθέντων.

 

Οι Αυστραλοί ερωτηθέντες ξοδεύουν περισσότερα στις καλοκαιρινές διακοπές – κατά μέσο όρο 4602 δολάρια – από τους ερωτηθέντες από τις ΗΠΑ (4544 δολάρια), τον Καναδά (3633 δολάρια) και την Ευρώπη (3144 δολάρια).

Οι Καναδοί φαίνεται να είναι οι ταξιδιώτες που γνωρίζουν περισσότερο τον προϋπολογισμό, με το 40% των ερωτηθέντων στην έρευνα να δηλώνουν ότι θα απέφευγαν να ταξιδέψουν φέτος για να εξοικονομήσουν χρήματα, ακολουθούμενοι από το 37% των Αμερικανών.

Συγκριτικά, λιγότερο από το ένα τρίτο (32%) των Αυστραλών ερωτηθέντων είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν το ταξίδι τους αυτό το καλοκαίρι για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Πόσο διάστημα κάνουν οι Αυστραλοί διακοπές

Η έκθεση βρήκε ότι οι Αυστραλοί ερωτηθέντες είχαν την υψηλότερη μέση διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών, με 2,1 εβδομάδες κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με 1,9 εβδομάδες για τους Ευρωπαίους, 1,8 εβδομάδες για τους Καναδούς και 1,6 εβδομάδες για τους Αμερικανούς.