Το 72% των ταξιδιωτών πολυτελείας ξοδεύουν τώρα περισσότερα για διακοπές από ό,τι πριν από την πανδημία.

Μάλιστα στρέφονται όλο και περισσότερο σε ταξιδιωτικούς συμβούλους υψηλών προδιαγραφών. Το 85% πιστεύει ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσουν μια εξατομικευμένη ταξιδιωτική εμπειρία.

Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Flywire, στη νέα της έκθεση, Luxury Travel’s Role in the Industry’s Recovery.

Περισσότερα θα ξοδέψουν οι ταξιδιώτες πολυτελείας το 2022

Η παραμονή στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω COVID-19 επέτρεψε σε πολλούς όχι μόνο να εξοικονομήσουν χρήματα αλλά και να ερευνήσουν τα καταπληκτικά μέρη που ήθελαν να επισκεφτούν.

Τώρα με τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, είναι πρόθυμοι να εξερευνήσουν – και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτό.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (78%) είπε ότι τα ταξίδια είναι πιο σημαντικά για αυτούς τώρα από ό,τι ήταν πριν από την πανδημία.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ταξιδιώτες ηλικίας 18-34 και 35-54 ετών, οι οποίοι είναι ενθουσιασμένοι να εξερευνήσουν μετά από χρόνια αποκλεισμού.

Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, οι ταξιδιώτες θα ξοδεύουν κατά μέσο όρο σχεδόν 5.000 $ ανά άτομο σε κάθε ταξίδι, σύμφωνα με την έρευνα.

Ωστόσο, καθώς οι προϋπολογισμοί των ταξιδιωτών αυξάνονται, αυξάνονται και οι προσδοκίες τους. Εκτός από τις μοναδικές εμπειρίες, οι ταξιδιώτες προσπαθούν να εξαλείψουν τυχόν ενοχλήσεις από τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες. Ταυτόχρονα αναζητούν βοήθεια από ταξιδιωτικούς συμβούλους.

Περισσότεροι από τους μισούς από τους 648 ερωτηθέντες θα χρησιμοποιήσουν έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο το 2022.

Το 74% των ταξιδιωτών πολυτελείας που συμμετείχαν στην έρευνα λένε ότι η συνεργασία με ειδικευμένους συμβούλους είναι ο μόνος τρόπος για να βιώσουν πραγματικά μια πολυτελή ταξιδιωτική εμπειρία.

Το 66% δεν μπορούσε να φανταστεί να ταξιδέψει χωρίς σύμβουλο ή πράκτορα.

Ωστόσο, η πανδημία δεν είναι ο μόνος λόγος που οι ταξιδιώτες πολυτελείας απευθύνονται σε πράκτορες και συμβούλους. Άλλα οφέλη που αναζητούν περιλαμβάνουν:

  • Ευκολία πληρωμής (87%).
  • Γνώση ταξιδιωτικών περιορισμών (55%).
  • Ικανότητες επίλυσης προβλημάτων (54%).
  • Φροντίδα για όλα τα μέρη του ταξιδιού (51%).
  • Ηρεμία (50%).

Όταν ρωτήθηκαν πώς θα προτιμούσαν να πληρώσουν για ταξίδια, δύο στους πέντε (40%) θα προτιμούσαν να πληρώσουν για κάθε τμήμα του ταξιδιού τους ξεχωριστά.

Μια άλλη μεγάλη ανησυχία είναι η ασφάλεια. Το 69% των ταξιδιωτών πολυτελείας  ανησυχούν για την ασφάλεια των πληρωμών τους. Για το λόγο αυτό αναζητούν παρόχους και πράκτορες που μπορούν να εμπιστευτούν.