Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Lufthansa και η easyJet δικαιώθηκαν από το δικαστήριο για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων της χρεοκοπημένης πριν από τέσσερα χρόνια γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Air Berlin.

Στο δικαστήριο είχε προσφύγει η πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT, αμφισβητώντας την τότε απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2017 αγόρασε τη θυγατρική της Air Berlin German Airways (LGW). Σε αντάλλαγμα την παραίτηση ορισμένων θέσεων στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet το 2017 εξαγόρασε 40 εκατ. ευρώ τμήμα των δραστηριοτήτων της Air Berlin, στο αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου.
Η εξαγορά περιελάμβανε τη διαχείριση 25 αεροσκαφών A320, τη μίσθωση πρώην αεροσκαφών της χρεοκοπημένης γερμανικής εταιρείας. Καθώς και τον έλεγχο άλλων παγίων τα slots.

Σύμφωνα με το Reuters οι δικαστές του Γενικού Δικαστηρίου αποφάσισαν σήμερα “να απορρίψουν τις ενέργειες της Polskie Linie Lotnicze (LOT) κατά των αποφάσεων της Επιτροπής που επιτρέπουν τις συγχωνεύσεις σχετικά με την εξαγορά από την easyJet και τη Lufthansa, αντίστοιχα, ορισμένων περιουσιακών στοιχείων του ομίλου Air Berlin”.

Η LOT μπορεί να προσφύγει στο Δικαστήριο της ΕΕ κατά της νέας απόφασης.