Του Χάρη Ντιγριντάκη

Αλλάζει οριστικά σελίδα η Forthnet αφού μετά την εξαγορά της από την κραταιά United Group επιλέγει την αλλαγή brand χρησιμοποιώντας το ισχυρό της χαρτί τη Nova που ως γνωστόν διαθέτει και μεγάλο δίκτυο πελατείας.

Ταυτόχρονα εκπρόσωποι του fund επιβεβαίωσαν σήμερα τη σπουδή που επιδεικνύει η United Group για την απόκτηση της Wind, επιβεβαίωσαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά και την εξαγορά της από τον Όμιλο της United.

Ειδικότερα η διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group κα Victoriya Boklag, με αφορμή τον μετασχηματισμό της Forthnet-Nova και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε: «ενδιαφερόμαστε για την Wind γιατί είμαστε ο μοναδικός παίκτης που δεν έχει υποδομή στην κινητή, οπότε μια συγχώνευση θα μπορούσε να αποτελέσει το επόμενο λογικό βήμα για να γίνουμε ένας ολοκληρωμένος παίκτης που θα παγιωθεί περαιτέρω στην ελληνική αγορά».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν συνομιλίες με την Wind, παρά μόνο ενδιαφέρον.

Το παραπάνω επιβεβαίωσαν στο insider.gr και κύκλοι της Wind τονίζοντας ότι «όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με τους μετόχους μας».

Παράλληλα τα στελέχη της United ανέφεραν ότι η εταιρεία δεν έχει απορρίψει τα σχέδια εισόδου στην κινητή ως εικονικός πάροχος (MVNO), κατόπιν συμφωνίας που είχε συνάψει με την Vodafone. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nova, κ. Παναγιώτη Γεωργιόπουλο, ο όμιλος βρίσκεται σε συνομιλίες με την Vodafone για την επαναδιαπραγμάτευση των τιμών εφόσον με τις υπάρχουσες τιμές δεν μπορεί να λανσάρει ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρινίστηκε εκτίμηση της Nova είναι πως «η ελληνική αγορά χρειάζεται έναν τέταρτο παίκτη στην κινητή».

Η κινητή βέβαια δεν είναι ο μόνος τομέας στον οποίο σχεδιάζει να αναπτυχθεί η εταιρεία. Ενδιαφέρον υπάρχει και για την περαιτέρω ανάπτυξη του σταθερού δικτύου, με την εταιρεία να δηλώνει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την ΔΕΗ μετά και την ανακοίνωση της τελευταίας για την είσοδό της στην αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Να θυμίσουμε ότι η ΔΕΗ είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι προχωρά στο πρώτο βήμα υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού αξιοποίησης του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ με την τοποθέτηση οπτικών ινών που θα προσφέρουν ταχύτητες σύνδεσης στο Ίντερνετ.

Και σε αυτή την περίπτωση βέβαια, η απόφαση της Nova δεν είναι ειλημμένη αφού όπως ξεκαθαρίστηκε «αν υπάρξει υπερβολική δικτυακή υποδομή θα είναι ενδεχομένως καλύτερο να επικεντρωθούμε στην λιανική, αν όχι θα επενδύσουμε.

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι νωρίς για να πάρουμε και να ανακοινώσουμε τις σχετικές αποφάσεις».

Άλλωστε σημαντικός στόχος για την εταιρεία αποτελεί και η εξασφάλιση πρόσβασης σε ανοιχτά NGA δίκτυα και – όπου είναι εφικτό – ώστε η Nova να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό γρήγορου ίντερνετ, νέων τεχνολογιών και κορυφαίου περιεχομένου αλλά και τη καλύτερη εμπειρία χρήστη σε καταναλωτές και ελληνικές επιχειρήσεις.