Την επίδραση της εκδήλωσης της επιδημίας κοροναϊού στην Κίνα, θα αισθανθεί και ο Αμερικανικός τουρισμός. Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας συμβούλων Tourism Economics οι ΗΠΑ αναμένεται να χάσουν περίπου 1,6 εκατομμύρια επισκέπτες από την ηπειρωτική Κίνα ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού, κάτι που ισοδυναμεί με μείωση 28% σε σύγκριση με το 2019.
Οι δαπάνες από τους Κινέζους επισκέπτες αναμένεται να μειωθούν κατά περίπου 10,3 δισεκατομμύρια δολάρια, προκαλώντας απώλειες στο προβλεπόμενο σύνολο για το 2020 κατά περισσότερο από 50%. Η Κίνα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πηγή υπερπόντιων ταξιδιών στις ΗΠΑ, πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία.

Οι αναλυτές του τουρισμού συνέκριναν αρχικά την έκρηξη του κορωνοϊού με το ξέσπασμα του SARS το 2003. Αλλά αυτή η επιδημία, επιβαρύνει περισσότερο λόγω της μαζικής αύξησης της κινεζικής ταξιδιωτικής αγοράς την τελευταία δεκαετία.
Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα μπορούσε να χρειαστούν έως και τέσσερα χρόνια για να ανακάμψει πλήρως η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει τις εξελίξεις εάν ο ιός συνεχίσει να εξαπλώνεται σε άλλες ασιατικές αγορές.
Οι βιομηχανίες κρουαζιερόπλοιων, αερομεταφορών και ξενοδοχείων αναμένουν μειωμένα έσοδα ως αποτέλεσμα της εκδήλωσης του κορωνοϊού.
Ένα άλλο τμήμα της βιομηχανίας που επηρεάζεται από το coronavirus είναι Ταξιδιωτικοί πράκτορες αναφέρουν πτώση των κρατήσεων 10% έως 15%. Και το 63,8% των ακυρώσεων ήταν λόγω φόβων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.