Οι κρατήσεις ξενοδοχείων παγκοσμίως για τον Αύγουστο έχουν αυξηθεί κατά 214% σε ετήσια βάση, υποδηλώνοντας ισχυρή ανάκαμψη της ταξιδιωτικής ζήτησης.
Η DidaTravel, εταιρεία διανομής ταξιδιών με γνώμονα την τεχνολογία, ανέφερε αξιοσημείωτη αναζωπύρωση των παγκόσμιων κρατήσεων ξενοδοχείων για τη θερινή περίοδο (1 Ιουνίου – 31 Αυγούστου), ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2019 κατά 93%.
Αύξηση κρατήσεων και περιφερειακή ανάκαμψη
Οι παγκόσμιες κρατήσεις ξενοδοχείων της DidaTravel για τη θερινή περίοδο έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη αύξηση 93% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, επιδεικνύοντας την αναζωπύρωση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.
Ανάκαμψη ζήτησης σε όλες τις περιοχές
Οι κρατήσεις για τον Αύγουστο μέσω της πλατφόρμας του DidaTravel έχουν αυξηθεί κατά 214% από έτος σε έτος, υποδηλώνοντας ισχυρή ανάκαμψη στη ζήτηση ταξιδιών.
Εν τω μεταξύ, οι κρατήσεις ξενοδοχείων σε ευρωπαϊκούς προορισμούς έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη αύξηση 123% από έτος σε έτος για την περίοδο άφιξης Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου. Ενώ οι κρατήσεις ξενοδοχείων για την ίδια περίοδο σε προορισμούς στην Ασία-Ειρηνικό (APAC), τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και την Αμερική παρουσίασαν ρυθμούς ανάπτυξης 68%, 65% και 16% αντίστοιχα, συμβάλλοντας στην παγκόσμια ανάκαμψη.
Μέση ημερήσια τιμή (ADR)
Η μέση ημερήσια τιμή των ξενοδοχείων (ADR) παρουσίασε παγκόσμια αύξηση 35% από έτος σε έτος, ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2019 κατά 7%. Η APAC και η Αμερική υποχωρούν λίγο κάτω από τα επίπεδα του 2019, με ετήσια αύξηση της ADR κατά 55% και 14% αντίστοιχα.
Ωστόσο, η Ευρώπη και η Μέση Ανατολή και η Αφρική έχουν υπερβεί τα επίπεδα του 2019, με αυξήσεις ADR κατά 29% και 23% αντίστοιχα σε ετήσια βάση, καταδεικνύοντας ισχυρή ανάκαμψη σε αυτές τις περιοχές.
Μεγαλύτερα «παράθυρα» κρατήσεων για ταξίδια
Η εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών οδήγησε σε εκτεταμένο παράθυρο προκαταρκτικής, ιδίως στην περιοχή APAC, με τους μέσους χρόνους κράτησης να αυξάνονται από 10 ημέρες σε 23 ημέρες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ωστόσο, για άλλες αγορές, ενώ το παράθυρο κρατήσεων έχει αυξηθεί σημαντικά, δεν έχει επιστρέψει ακόμα στα επίπεδα του 2019.
Για παράδειγμα, η Ευρώπη βρίσκεται στις 31 ημέρες, από 24 πέρυσι αλλά κάτω από το επίπεδο των 41 ημερών του 2019. Εν τω μεταξύ, η Αμερική βρίσκεται σε μόλις 19 ημέρες, από 12 πέρυσι αλλά πολύ κάτω από τις 37 ημέρες του 2019. Τέλος, η Μέση Ανατολή και η Αφρική είναι στις 12 ημέρες, από 8 πέρυσι αλλά και κάτω από το επίπεδο των 18 του 2019.