Καθοριστικό έτος ήταν το 2018 για τη ΑΧΑ με στρατηγική κατεύθυνση και επικέντρωση στον μετασχηματισμό.
Η AXA πέτυχε ένα έτος ισχυρών επιδόσεων με αύξηση 6% στα λειτουργικά της κέρδη, το 2018. Είναι η μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, παρά τη μείωση συμμετοχής της στην AXA Equitable Holdings, Inc. και ένα ασυνήθους σφοδρότητας από απόψεως φυσικών καταστροφών τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων ο ο Thomas Buberl, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΧΑ, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα Ομίλου ΑΧΑ 2018.

«Συνεχίζοντας να επωφελούμαστε από το απλοποιημένο λειτουργικό μας μοντέλο, πετύχαμε μία σημαντική αύξηση στα ακαθάριστα κέρδη σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιούμαστε, επεσήμανε ο κ,Buberl.
Οι τομείς στους οποίους επικεντρωνόμαστε παρουσίασαν σημαντική ανάπτυξη, με τα έσοδα να αυξάνονται στην Προστασία, τους Εμπορικούς Κινδύνους και την Υγεία κατά 3%, 5% και 7% αντίστοιχα.

Όπως υπογράμμισε “η ευρωστία του ισολογισμού μας σε συνδυασμό με τη συνεχή επιτυχημένη απόδοση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο στρατηγικό μας πλάνο Φιλοδοξία 2020, οδήγησε το Διοικητικό Συμβούλιο να προτείνει μέρισμα ύψους 1,34 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή αύξηση 6% από την περασμένη χρονιά που αντιστοιχεί σε ποσοστό κερδών 52%.”

Το 2018 χρονιά ορόσημο για την ΑΧΑ

“Το 2018 αποτέλεσε ένα καθοριστικό έτος στην πορεία της ΑΧΑ προς τον μετασχηματισμό, δημιουργώντας τη #1 ασφαλιστική εταιρεία σε Εμπορικούς Κινδύνους, με την εξαγορά του XL Group και την ολοκλήρωση της αρχικής προσφοράς νέων μετοχών με δημόσια εγγραφή (IPO) για την εισαγωγή της AXA Equitable Holdings, Inc. στο χρηματιστήριο, τόνισε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.
Η στροφή μας σε επιλεγμένους στρατηγικούς τομείς ήταν καθοριστικής σημασίας για το όραμά μας και την αποστολή μας να ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους να ζουν καλύτερα. Η νέα παγκόσμια τοποθέτηση της μάρκας μας «Know You Can» αποτελεί την απτή έκφραση αυτού του σκοπού.»

Κύρια οικονομικά αποτελέσματα (σε εκατομμύρια ευρώ, εκτός αν γίνεται διαφορετική αναφορά)