Mε σημαντική συμμετοχή απο περισσότερους από 120 συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση της πρωτοβουλίας Up Greek Logistics την Τρίτη 9 Ιουλίου στο Παλλάς Αθηνά του Ιδρύματος Λάτση στο Κεφαλάρι της Κηφισίας. Με κεντρική ιδέα την Τεχνολογία, την Καινοτομία και την Ασφάλεια στα Logistics και με πρωτότυπη ονομασία, IT’S GREEK SUMMER LOGISTICS (Innovation, Technology and Safety) πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή συνάντηση με ομιλητές σημαντικά στελέχη της αγοράς.

Η απλότητα της εκδήλωσης, όπως επισήμανε ο Σπύρος Ολύμπιος, σαν ένα καφεδάκι στην Κηφισιά, αποτέλεσε σημείο συνάντησης καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου, αλλά και νέων που δείχνουν ενδιαφέρον σε νέες ιδέες, στην προσπάθεια ανάδειξης του κλάδου και στην ανάδειξη του ελληνικού προιόντος Logistics.

Συγκεκριμένα, μίλησαν οι Μιλτιάδης Χατζημανωλάκης (Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Νηρέα), Γεώργιος Βαρδάκας (Logistics Manager της Unilever), Δημήτριος Βιδάλης (Διευθυντής Πωλήσεων, της Β.Ι. Αλμπάνης Α.Ε) και Κωνσταντίνος Χανιώτης (CEO της TELENAVIS), που παρουσίασαν τις ιδιαιτερότητες της αγοράς προϊόντων με σύντομη διάρκεια ζωής όπως το φρέσκο ψάρι και το παγωτό και αναφέρθηκαν σε διαδικασίες και τεχνολογίες σχετικά με την διανομή των προϊόντων αυτών στο μικρό σημείο. Ενώ, οι Κωστής Πέτρου (CEO της MSPS), Σπύρος Ντόβας (Business Development Manager της Taxibeat) και Δημήτρης Γιαννακάκης (CEO της Safebebe) παρουσίασαν projects και εφαρμογές που δείχνουν πόσο ευρύ είναι το φάσμα και πόσο υπαρκτή είναι η ανάγκη των logistics ακόμη και σε χώρους και αγορές που φαίνεται εκ πρώτης όψεως να μην αφορούν τα logistics όπως τα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Στην συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι δράσεις της ομάδας. Ο κ. Αλέξης Σιώρης, Manager Cargo Development του Διεθνούς Αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, αναφέρθηκε στην πολύ επιτυχημένη παρουσία των Up Greek Logistics που φιλοξένησε ο ΑΙΑ στο περίπτερό του κατά την συμμετοχή τους στην έκθεση Transport & Logistics που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου στο Μόναχο.

Η κα. Λίνα Πάλλη, Senior Account Supervisor στο Cargo Development Department του Διεθνούς Αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, παρουσίασε εκ μέρους του ILME την επερχόμενη διοργάνωση των Ελληνικών Βραβείων Αριστείας στα Logistics που θα γίνει σε συνεργασία με το LAC (Κρητική Εταιρία Logistics) και θα είναι η πρώτη φορά που ελληνική συμμετοχή θα λάβει μέρος στο πανευρωπαικό διαγωνισμό του European Logistics Association (ELA) με την ενίσχυση του Up Greek Logistics.

Ακολούθησε το “networking cocktail” που πάντα κλείνει τις συναντήσεις και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν με όλους του παρευρισκόμενους. Η ομάδα που διευρύνει την δράση της και αυξάνει τα μέλη της ευχήθηκε καλό καλοκαίρι και υποσχέθηκε να ανανεώσει το ραντεβού για το φθινόπωρο με περισσότερη ενέργεια και νέα θεματολογία.

Η Up Greek Logistics είναι μια πρωτοβουλία που συγκεντρώνει την επιχειρηματική κοινότητα και τους logisticians που δραστηριοποιούνται σε ευρύ φάσμα της ελληνικής οικονομίας με σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων που προσφέρει τόσο η σύγχρονη οργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας, όσο και η διασύνδεσή της με τις αναπτυξιακές κατευθύνσεις της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Συγχρόνως αποτελεί μια δυναμική πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων, επιχειρηματικής δικτύωσης εταιρειών και στελεχών του χώρου, καθώς και προώθησης συνεργασιών στην ευρύτερη εφοδιαστική αλυσίδα.