Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η ITB Berlin 2023 περιλαμβάνει μια ευρεία διεθνή γκάμα τουριστικών προϊόντων στον τομέα του LGBTQ+ σε σχέση με οποιαδήποτε εμπορική έκθεση παγκοσμίως.

Πολυάριθμοι εκθέτες από αυτή την αγορά έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην ITB Berlin από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου 2023.

Συμμετέχουν για πρώτη φορά στο περίπτερο του LGBTQ+ Τουρισμού στο Hall 4.1 η Visit Malta, όπου θα παρουσιαστεί το φετινό Europride, η Communitat Valenciana, η οποία παρουσιάζει το Benidorm και τους Gay Games 2026 στη Βαλένθια, η Visit Buenos Aires, η Visit Tampa Bay, ο Οργανισμός Τουρισμού του Μονάχου και η Proudly Portugal. Άλλοι εκθέτες είναι οι IGLTA, TOMONTOUR, GNETwork Madrid, Florida Keys & Key West.

Βιομηχανικές συναντήσεις, εκδηλώσεις Τύπου, παρουσιάσεις, διαλέξεις, συνεντεύξεις με εμπειρογνώμονες, συζητήσεις σε πάνελ, εκδηλώσεις δικτύωσης και πάρτι καθιστούν το περίπτερο LGBTQ+ Tourism Pavilion έναν από τους σημαντικότερους τόπους συνάντησης της LGBTQ+ τουριστικής κοινότητας παγκοσμίως.

Το Visit Malta και το EUROPRIDE Valetta 2023 είναι οι φετινοί εταίροι που παρουσιάζουν το τμήμα του LGBTQ+ Τουρισμού στην ITB Berlin.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης, οι επαγγελματίες του LGBTQ+ τουρισμού και οι εμπορικοί επισκέπτες θα συναντηθούν με εκπροσώπους προορισμών και παρόχους προϊόντων σε εκδηλώσεις δικτύωσης και διάφορα πάρτι στο περίπτερο στην αίθουσα 4.1.

Ένα ευρύ πρόγραμμα περιμένει επίσης τους επαγγελματίες του LGBTQ+ τουρισμού στη σκηνή του περιπτέρου LGBTQ+ Tourism Pavilion και στο συνέδριο της ITB Berlin.

Εκδηλώσεις δικτύωσης, πάρτι και ανταλλαγή γνώσεων στη σκηνή του περιπτέρου LGBTQ+

Την Τρίτη, 7 Μαρτίου στις 10 π.μ., η Visit Malta μαζί με το Europride Valetta 2023 και άλλους εκθέτες θα συγκεντρωθούν με διαπιστευμένα μέλη των μέσων ενημέρωσης και bloggers για να δικτυωθούν στο LGBTQ+ Media Brunch, μια γνωστή εκδήλωση, στο περίπτερο LGBTQ+.

Τα επίσημα εγκαίνια του περιπτέρου θα πραγματοποιηθούν στις 2.15 μ.μ. με τον Gavin Gulia, πρόεδρο της Αρχής Τουρισμού της Μάλτας, και τον Carlo Micallef, διευθύνοντα σύμβουλο της Αρχής Τουρισμού της Μάλτας, επίσημους εκπροσώπους από τη Βαλένθια, το Μπουένος Άιρες, την Tampa Bay, καθώς και τον Felipe Cardenas, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της IGLTA, ο οποίος θα ανακοινώσει στην εκδήλωση την IGLTA Convention City 2024.

Η πρώτη ημέρα της έκθεσης θα ολοκληρωθεί με μια δεξίωση δικτύωσης LGBTQ+, που διοργανώνεται από την Tomontour, στις 5 μ.μ. στο περίπτερο LGBTQ+ Tourism Pavilion.

Τετάρτη 8 Μαρτίου

Την Τετάρτη, 8 Μαρτίου, στις 11.30 π.μ., με τίτλο “10 χρόνια – Pink Pillow Berlin Collection”, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη σκηνή του περιπτέρου του τμήματος, όπου ο Philip Ibrahim, γενικός διευθυντής του The Social Hub Berlin, και ο Ralf Ostendorf, τμηματάρχης Διαχείρισης Αγοράς του Visit Berlin, θα καλωσορίσουν τους καλεσμένους.

Στη 1.30 μ.μ., σε μια συνεδρία με τίτλο “LGBTQI+ Tourism: European Insights and Differences”, ο Philippe De Wulf, διευθύνων σύμβουλος της VO Citizen, θα παρουσιάσει τα ευρήματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης LGBTQ Media Association & VO Colorus (ELMA).

Στις 2 μ.μ., σε μια συζήτηση πάνελ με τίτλο “PINKWASHING – ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ 2023”, η Kirstie Pike και η Christine Diaz, blogger του onairplanemode και η Rachel Ferguson, επικεφαλής καινοτομίας και παγκόσμιας ποικιλομορφίας στο Visit Philadelphia, θα εξηγήσουν πώς οι εταιρείες μπορούν να αποφύγουν το pinkwashing.

Στη συνεδρία με τίτλο “Level up your Social Media: The Future is vertical video” στις 3.30 μ.μ., οι συμμετέχοντες μπορούν να μάθουν τα πάντα για τις τελευταίες τάσεις, τα dos and don’ts και τις χρήσιμες συμβουλές για την αύξηση της προβολής των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok, το Instagram και το YouTube shorts, από τον βραβευμένο δημιουργό, τηλεοπτικό παρουσιαστή και influencer Ravi Roth.

Πέμπτη 9 Μαρτίου

Την Πέμπτη, 9 Μαρτίου, η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής LGBTQ+ Επιχειρήσεων, η οποία φέτος πραγματοποιείται στο περίπτερο, θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. με ένα πρωινό δικτύωσης LGBTQ+, το οποίο χρηματοδοτείται από το Visit Brussels.

Η επίσημη έναρξη της συνόδου κορυφής έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 π.μ. Εκτός από τις συζητήσεις και τις παρουσιάσεις, από τη 1 έως τις 2 μ.μ. οι εμπορικοί επισκέπτες μπορούν να προσβλέπουν σε ένα γεύμα δικτύωσης με χορηγό την Tampa Bay, και στις 2 μ.μ. στη συζήτηση του πάνελ με τίτλο “Αποτελεσματικοί τρόποι για να διαμορφώσουμε τον κόσμο προς ένα πιο LGBTQ+ Inclusive Place”.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι ακόλουθοι: Clayton Bartolo, υπουργός Τουρισμού της Μάλτας, Jane Castor, δήμαρχος της Τάμπα της Φλόριντα, Benedikt Brandmeier, διευθυντής Τουρισμού, Εκδηλώσεων και Φιλοξενίας στο Τμήμα Εργασίας και Οικονομικών Υποθέσεων της βαυαρικής πρωτεύουσας του Μονάχου, και Fatima Zibouh από τις Βρυξέλλες 2030. Ολόκληρο το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στο πρόγραμμα LGBTQ.

  • Την Τετάρτη, 8 Μαρτίου, στο TWO Hotel Berlin by Axel, ένα πάρτι που έχει ήδη αποκτήσει λατρευτικό χαρακτήρα διοργανώνεται από τον μακροχρόνιο συνεργάτη της ITB, την IGLTA.
  • Κλείνοντας την ITB Berlin την Πέμπτη, 9 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στο Ritz Carlton Berlin και πραγματοποιώντας για πρώτη φορά το ITB Diversity Gala, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί σιωπηλή δημοπρασία για την υποστήριξη του Ιδρύματος IGLTA και η απονομή του φετινού ITB LGBTQ+ Pioneer Award.

Η ενότητα “Διαφορετικότητα και ένταξη” εξετάζει τις τάσεις και συζητά τις προκλήσεις

Την Τρίτη, 7 Μαρτίου, στην Πράσινη Σκηνή στην Αίθουσα 3.1, το κομμάτι Diversity & Inclusion στο ITB Berlin Convention θα περιλαμβάνει συζητήσεις και παρουσιάσεις που θα εξετάζουν επίσης queer θέματα.

Εκτός από ένα πάνελ για τον LGBTQ+ τουρισμό, το επίκεντρο θα είναι το φύλο, η ισότητα, η πολυμορφία και η ένταξη (GEDI) και οι γεωπολιτικές πτυχές στον τουρισμό.

Κορυφαίοι ομιλητές θα αναφερθούν σε δραστηριότητες που θέτουν παραδείγματα από όλο τον κόσμο και σε κάθε τουριστική αγορά και θα εξετάσουν κριτικά τον τουρισμό.

Στο κομμάτι Diversity & Inclusion στις 12.10 μ.μ. στην Πράσινη Σκηνή στην Αίθουσα 3.1, στη συζήτηση του πάνελ με τίτλο “LQBTQ+ Tourism und Resilience”, οι συμμετέχοντες θα μιλήσουν για την ανάγκη να αντιμετωπίσουν οι φορείς του LGBTQ+ τουρισμού τις τρέχουσες προκλήσεις, όπως ο επανακάμψας συντηρητισμός και η κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι η Barbara Poma, ιδρύτρια του Ιδρύματος onePULSE, ο Benedikt Brandmeier, διευθυντής Τουρισμού, Εκδηλώσεων και Φιλοξενίας στο Τμήμα Εργασίας και Οικονομικών Υποθέσεων της βαυαρικής πρωτεύουσας του Μονάχου, η Rachel Ferguson, επικεφαλής καινοτομίας και παγκόσμιας ποικιλομορφίας στο Visit Philadelphia, και ο Peter Jordan, σύμβουλος ανάπτυξης LGBTQ+ προορισμών στο Gen C Traveller.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ανακοίνωση του ITB LGBTQ+ Pioneer Award 2023 για ειδικά επιτεύγματα στον LGBTQ+ τουρισμό. Η επίσημη τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο ITB Diversity Gala.

Στη 1.05 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την ειρήνη και τον τουρισμό και για το πώς οι γεωπολιτικές πτυχές επηρεάζουν την ταξιδιωτική συμπεριφορά, με στόχο και τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες.

Θα λάβουν μέρος ο Russell Lord, ανώτερος ταξιδιωτικός σύμβουλος της Kenes Tours Global Services, η Theresa Quiachon, ανώτερη σύμβουλος της Löning Human Rights & Responsible Business, η Petra Thomas, διευθύνουσα σύμβουλος της Forum Anders Reisen, και η Natalia Turcanu, υπεύθυνη για την τουριστική βιομηχανία και το μάρκετινγκ, Rural Competitiveness and Resilience Activity (RCRA) Moldova, καθώς και ο Elon Cushi της Albanian Trip.