Με ένα πρότυπο κανονιστικό πλαισίο – το οποίο επικροτεί και η Airbnb- επιχειρεί να βάλει τάξη στις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις κατοικιών από πλατφόρμες όπως Airbnb, HomeAway κ.ά. το Σιάτλ.

Κι ενώ το πρότυπο κανονιστικό πλαισίο θα τεθεί σε ισχύ από 1 Ιανουαρίου 2019, ήδη κάποια μέτρα αρχίζουν να εφραμόζονται, όπως:

  • Θεσπίζεται άδεια για βραχυπρόθεσμες μισθώσεις κατοικιών.
  • Βραχυπρόθεσμος φόρος ενοικίου ύψους 7 €/ανά διανυκτέρευση σε δωμάτιο και 12 €/ανά διανυκτέρευση σε κατοικία.
  • Οι νέοι οικοδεσπότες κατοικιών θα περιοριστούν στη λειτουργία μόνο δύο βραχυπρόθεσμων μισθωμένων ακινήτων, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής τους κατοικίας και μιας άλλης.

Η Airbnb ικανοποιημένη από τα νέα μέτρα, τα χαρακτηρίζει “ορόσημο για τους φιλοξενούμενους και τους οικοδεσπότες της Airbnb.

Αυτοί οι κανόνες διασφαλίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οικοδεσποτών μας μπορεί να συνεχίσει να μοιράζεται τα σπίτια τους και να κερδίζει επιπλέον χρήματα.

Η Airbnb επικροτεί το Σιάτλ για την ανάπτυξη ενός πρότυπου κανονιστικού πλαισίου και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την πόλη καθώς αυτός ο νέος νόμος εφαρμόζεται.”

Οι ξενοδόχοι της πόλης από την πλευρά τους τονίζουν ότι “η σωστή αντιμετώπιση των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων με την ίση δέσμευση για την ασφάλεια των επισκεπτών εξασφαλίζει ότι το Σιάτλ παραμένει ένα ασφαλές και φιλόξενο μέρος για τους ταξιδιώτες, όπου κι αν επιλέξουν να μείνουν“.