Η Γαλλία πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα φτηνό μηνιαίο σιδηροδρομικό πάσο το επόμενο καλοκαίρι, ακολουθώντας το γερμανικό Deutschland-Ticket.

Ο υπουργός Μεταφορών Clément Beaune είπε στο France 2 ότι η σιδηροδρομική κάρτα θα επιτρέπει απεριόριστες μετακινήσεις με τα περιφερειακά και υπεραστικά τρένα TER σε όλη τη χώρα και κοστίζει περίπου 49 ευρώ.

Η πρωτοβουλία στοχεύει να μιμηθεί το γερμανικό Deutschland-Ticket, το οποίο εισήχθη νωρίτερα φέτος, το οποίο παρέχει απεριόριστες μετακινήσεις σε όλη τη χώρα με τρένο, τραμ και λεωφορείο για 49 ευρώ το μήνα (43 £).

Το σιδηροδρομικό πάσο της Γαλλίας στοχεύει να προωθήσει τη χρήση τρένων, με την ανακοίνωση να έρχεται λίγους μήνες αφότου η χώρα απαγόρευσε τις εσωτερικές πτήσεις μικρών αποστάσεων που εναλλακτικά θα μπορούσαν να ταξιδέψουν με τρένο σε λιγότερο από δυόμισι ώρες.

Ο Beaune πρόσθεσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να συμπεριληφθούν τοπικά λεωφορεία, μετρό και τραμ μέσα στις πόλεις.

Εν τω μεταξύ, η Πορτογαλία εισήγαγε επίσης ένα φτηνό σιδηροδρομικό πάσο, ενώ η Ισπανία επέκτεινε το πρόγραμμα δωρεάν σιδηροδρομικών ταξιδιών της μέχρι το τέλος του 2023 και το επέκτεινε για να συμπεριλάβει τις υπηρεσίες υπεραστικών λεωφορείων.