Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Boeing ρίχνει μια «σκληρή ματιά» στις πρακτικές ποιότητας της μετά από την έκρηξη παραθύρου στο αέρα σε αεροσκάφος B737 Max 9 σε πτήση της Alaska Airlines.

Ο αμερικανικός κατασκευαστής δήλωσε ότι λαμβάνει «άμεσα μέτρα» για να ενισχύσει τη διασφάλιση ποιότητας και τους ελέγχους στην παραγωγή 737.

Ο Stan Deal, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing, επιβεβαίωσε τα τελευταία μέτρα και παραδέχτηκε ότι η εταιρεία «δεν ήταν εκεί που έπρεπε να είναι».

Καθώς συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στο ατύχημα της πτήσης 1282 της Alaska Airlines, η ομάδα μας εργάζεται με τις πέντε επηρεαζόμενες αεροπορικές εταιρείες για να επιθεωρήσει τον στόλο τους 737-9.

Έχουν εξετάσει και συλλέγει μετρήσεις γύρω από τα βύσματα της πόρτας της μεσαίας εξόδου για να διασφαλίσουν ότι έχουν εγκατασταθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Ενώ ολοκληρώνουμε αυτές τις εργασίες για να κερδίσουμε την έγκριση της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας για την απογείωση των επηρεαζόμενων 737-9, η ομάδα μας εξετάζει επίσης προσεκτικά τις πρακτικές ποιότητας στα εργοστάσια μας και σε ολόκληρο το σύστημα παραγωγής μας».

Πρόσθεσε ότι έχει αναπτυχθεί μια ομάδα που εργάζεται μαζί με την Spirit AeroSystems για να επιθεωρήσει την εγκατάσταση του Spirit του βύσματος της μεσαίας εξόδου της πόρτας και να τα εγκρίνει πριν το τμήμα της ατράκτου μπορεί να αποσταλεί στην Boeing.

«Επιθεωρούμε επίσης περισσότερα από 50 άλλα σημεία στη διαδικασία κατασκευής του Spirit και αξιολογούμε τα σχέδια κατασκευής τους σε σχέση με τις μηχανικές προδιαγραφές, είπε.

Σχεδιάζουμε πρόσθετες επιθεωρήσεις σε όλη τη διαδικασία κατασκευής στη Boeing και στο Spirit. Αυτοί οι έλεγχοι θα παρέχουν ένα ακόμη επίπεδο ελέγχου πάνω από τις χιλιάδες επιθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε κάθε αεροπλάνο 737».

Σχετικά με τα νέα 737-9 για παράδοση υπογράμμισε ότι «θα διενεργήσουμε τις ίδιες ενδελεχείς επιθεωρήσεις στα βύσματα της πόρτας στη μέση εξόδου, όπως έχει η εντολή της FAA. Οι εκπρόσωποι των πελατών θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε οτιδήποτε θέλουν να δουν στο αεροπλάνο τους πριν από την παράδοση.

Αυτές οι ενέργειες είναι ξεχωριστές από την έρευνα της FAA και το σχέδιο της υπηρεσίας να αυξήσει την εποπτεία της παραγωγής 737-9.

Θα συνεργαστούμε πλήρως και με διαφάνεια και με τους δύο καθώς εργαζόμαστε για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη με τη ρυθμιστική αρχή και τους πελάτες μας.
Και καθώς η έρευνα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ προχωρά, θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα για να βελτιώσουμε τις πρακτικές μας, όπως επιβάλλουν τα γεγονότα και τα ευρήματα».