Του Χάρη Ντιγριντάκη

Μάχη χαρακωμάτων διεξάγεται αυτή την περίοδο για τον πλήρη έλεγχο της Ελλάκτωρ. Για «πλήρη δικαίωση» στο αίτημα αποπομπής της σημερινής διοίκησης της Ελλάκτωρ μιλά η πλευρά των Μπάκου-Καϋμενάκη, Greenhill Investments Limited, μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον κλάδο των κατασκευών.

Τώρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού ξεκαθαρίζει ότι ο υποτιθέμενος παθητικός μέτοχος (Reggeborgh) μετατράπηκε σε… κανονικό αφού λειτουργούσε σε συνδυασμό με άλλους μετόχους για να ελέγξει την διοίκηση της Ελλάκτωρ.

Το ουσιαστικό όμως ερώτημα που προκύπτει είναι αν σήμερα υπάρχει νόμιμη διοίκηση στην Eλλάκτωρ καθώς το αίτημα για αποπομπή της διοίκησης που θα συζητηθεί στην επόμενη γενική συνέλευση μετόχων της Eλλάκτωρ αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, “διαπιστώθηκε ότι υπήρξε σημαντική συγκέντρωση του κλάδου των κατασκευών την τελευταία δεκαετία με αύξηση των φραγμών εισόδου σε ορισμένες από τις επιμέρους αγορές.

Επιπλέον, εντοπίστηκε ότι η κοινή οριζόντια συμμετοχή συγκεκριμένου fund στις δύο μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες δύναται να οδηγήσει σε βλάβη. Εννοώντας την ολλανδική εταιρεία Reggeborgh, που ήθελε να είναι μεγαλομέτοχος ταυτόχρονα σε ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ”.

Ομολογιακό Δάνειο

Εν τω μεταξύ νωρίτερα χθες την πρόθεση συμμετοχής της στην έκδοση του νέου Ομολογιακού Δανείου της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. και τη δέσμευση συμμετοχής της στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. γνωστοποίησε με επιστολή της η Reggeborgh Invest, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ελλάκτωρ.

Στην επιστολή την οποία παρέλαβε η Ελλάκτωρ στις 7 Απριλίου, η Reggeborgh αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι προτίθεται να συμμετάσχει στο Ομολογιακό Δάνειο της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. ως ομολογιούχος δανειστής με το σύνολο του ποσού 50 εκατ. ευρώ. Υπό την προϋπόθεση έγκρισης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., από την επικείμενη εξ’ αναβολής Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα λάβει χώρα την 22α Απριλίου 2021.