spartiΗ Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση το δημοσίευμα της βρετανικής Guardian που αναδεικνύει τη Σπάρτη σε ιδιαίτερα σημαντικό city break προορισμό για το 2013. Κατόπιν αυτού, η Ένωση -στα πλαίσια των δράσεων και πρωτοβουλιών της για την ανάδειξη του προορισμού ΛΑΚΩΝΙΑ- επικοινώνησε με το συντάκτη του δημοσιεύματος δημοσιογράφο κ. Jamie Lafferty και του απέστειλε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί τη Σπάρτη και τη Λακωνία για να γνωρίσει από κοντά τον ιστορικό τόπο μας και την πληθώρα των φυσικών καλλονών του.

Η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας απηύθυνε επίσημη πρόσκληση προς τον συντάκτη του άρθρου να επισκεφθεί τη Λακωνία για να γνωρίσει από κοντά όχι μόνο τη Σπάρτη αλλά και άλλους δημοφιλείς προορισμούς, όπως το Γύθειο, τη Μάνη, τη Μονεμβάσια, και ο ίδιος απάντησε ότι θα επικοινωνήσει με κάποια έντυπα του χώρου για να εξασφαλίσει κάποια συνεργασία/χορηγία, πιθανότατα με το περιοδικό της Easyjet, η οποία θα εκτελεί τη νέα γραμμή Gatwick-Καλαμάτα.

Τέλος, η Ένωση επιθυμεί να ευχαριστήσει και να συγχαρεί δημόσια τον κ. Jamie Lafferty και την εφημερίδα Guardian για το εξαιρετικό δημοσίευμα, αλλά και την αεροπορική εταιρία EasyJet (easyjet.com) για τη νέα γραμμή Gatwick-Καλαμάτα, η οποία (εκτός από τη Μεσσηνία) επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση και στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στο νομό Λακωνίας, δίνοντας την ευκαιρία στο Βρετανό -κυρίως- ταξιδιώτη να γνωρίσει ένα σημαντικό ιστορικό, πολιτισμικό και φυσικό περιβάλλον, καθώς και έναν πλήρως οργανωμένο τουριστικό προορισμό.