Σπίτια με 1€ δίνει στο χωριό Ollolai στην περιοχή Barbagia της Σαρδηνίας ο δήμαρχος  Efisio Arbau με στόχο να του δώσει ζωή μία και ο πληθυσμός του μειώνεται.

Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης -αν και μέχρι στιγμής έχουν σπεύσει χιλιάδες ενδιαφερόμενοι- είναι έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Οσοι αγοράσουν ένα από τα 200 πέτρινα σπίτια του χωριού θα πρέπει να τα ανακαινήσουν με δικά τους χρήματα ή προσωπική εργασία μέσα τρία χρόνια ενώ δεν μπορούν να τα πουλήσουν για πέντε χρόνια.

Το χωριό βρίσκεται στις πλαγιές του Monte San Basilio Magno και περιβάλλεται από δάσος και είναι μία από τις λίγες εναπομείνασες πόλεις της Σαρδηνίας, όπου εξακολουθεί να ασκείται μια τοπική πολεμική τέχνη (μια αρχαία μορφή πάλης) το S’Istrumpa, ενώ το Ollolai διατηρεί ακόμα τις παραδοσιακές τεχνικές όπως αυτή της καλαθοπλεκτικής.

Οσοι αποκτήσουν σπίτια και μέχρι να τα ανακαινήσουν, ο δήμαρχος θα τους προσφέρει για να νοικιάσουν σπίτι στην πόλη από 800 ευρώ για άγαμους έως 1.200 ευρώ για ζευγάρια τον μήνα, ενώ οι οικογένειες με πέντε άτομα θα λαμβάνουν πάνω από 2.000 ευρώ.

Στα επιπλέον κίνητρα είναι οι φορολογικές εκπτώσεις και παιδική μέριμνα.