Για την επιχειρηματικότητα στον τουρισμό, το πως «έκλεισε» η χρονιά του 202 αλλά και για τις προσδοκίες που διανοίγονται για την νέα χρονιά μιλά μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην Οικονομία στον Alpha 989, o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης.

«Για την Ξάνθη το 2022 ήταν μία δύσκολη χρονιά, αν και καλύτερη από τις δύο προηγούμενες. Το τουριστικό εισόδημα όμως ήταν εξαιρετικά χαμηλό με αποτέλεσμα να μην κατορθώσουμε να κλείσουμε τις οικονομικές πληγές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραΐτης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

«Όλη αυτή την περίοδο όμως το Επιμελητήριο Ξάνθης πραγματοποιεί σημαντικές δράσεις και ενέργειες αποσκοπώντας στην εξωστρέφεια όλου του νομού. Μία από τις από αυτές που υλοποιεί είναι «οι Άθλοι του Ηρακλή» που αποτελεί ένα πρόγραμμα από την ευρωπαϊκή επιτροπή για όλη την περιφέρεια της Μεσογείου στο οποίο συμμετέχει η Ξάνθη, η Πελοπόννησος και η Κρήτη ενώ από τους προορισμούς του εξωτερικού, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, το Μαρόκο, η Αλγερία, η Αίγυπτος, η Λιβύη και η Μαύρη Θάλασσα», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Μωραΐτης έκανε σαφές ότι «το Επιμελητήριο κινείται πολύ σοβαρά στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού ενώ σιγά σιγά ένα μεγαλεπήβολο έργο που σχετίζεται με μία σημαντική ποδηλατική διαδρομή που θα συνδέει διάφορα τμήματα της περιοχής θα υλοποιηθεί, εγχείρημα για το οποίο είμαστε πολύ χαρούμενοι. Άλλωστε διαθέτουμε ένα τόπο μοναδικού φυσικού κάλλους το οποίο είναι εύλογο να «εκμεταλλευτεί» προς όφελος του επισκέπτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Ακούτε την εκπομπή στον Alpha 989 εδώ