Η στέψη του Βασιλιά Καρόλου και η Eurovision, αυξάνουν την πληρότητα των ξενοδοχείων τόσο στο Λονδίνο όσο και στο Λίβερπουλ. Αυτό αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία του STR.

Η πληρότητα των ξενοδοχείων του Λονδίνου σηματοδοτεί τα υψηλά επίπεδα του Μαΐου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της στέψης: Παρασκευή, 5 Μαΐου (67,7%) και Σάββατο, 6 Μαΐου (66,8%).

«Καθώς πλησιάζουμε την ιστορική στέψη της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά, οι κρατήσεις ξενοδοχείων σε όλο το Λονδίνο αυξάνονται», δήλωσε ο Thomas Emanuel, ανώτερος διευθυντής του STR.

Eurovision

Οι πληρότητες των ξενοδοχείων στο Λίβερπουν βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο για το Σάββατο 13 Μαΐου (στο 82,0%), την ημέρα του Μεγάλου Τελικού της Eurovision. Εξετάζοντας την ίδια περίοδο πέρυσι, το ποσοστό ήταν μόλις 63,5%.

«Η Eurovision είναι μια διοργάνωση που προσελκύει πάντα σημαντική ζήτηση για ξενοδοχεία και φέτος δεν διαφέρει», είπε ο Emanuel. «Πέρυσι, τα ξενοδοχεία του Τορίνο έφτασαν σε πληρότητα 83% την τελευταία βραδιά, ενώ το 2019, η πληρότητα του οικοδεσπότη Τελ Αβίβ έφτασε στο 84%. Φυσικά, όταν το Ρότερνταμ φιλοξένησε το 2021, η πληρότητα ήταν πιο σίγαση λόγω των περιορισμών του COVID. Οι κρατήσεις αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο της εκδήλωσης».