Σημάδια ανάκαμψης δείχνει η ταξιδιωτική βιομηχανία του Κατάρ. Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία έχουν πλέον περισσότερη κίνηση καθώς οι καταναλωτές ζητούν κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων.

«Καταγράφηκε περίπου αύξηση 25% στην πώληση αεροπορικών εισιτηρίων για τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Ο Νοέμβριος ξεκίνησε επίσης με θετικά, καθώς η ζήτηση για εισιτήρια είναι υψηλή». Αυτά δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Milano Travel, Ali Thabet.

Παράλληλα, η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών από τις κυβερνήσεις έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών.

Η αναβίωση της ζήτησης για ταξίδια άρχισε να αυξάνεται από τον Σεπτέμβριο όταν τα ταξίδια έγιναν ευκολότερα για τους επισκέπτες.

Πολλοί εργαζόμενοι που είχαν κολλήσει στις χώρες καταγωγής τους έχουν αρχίσει να επιστρέφουν.

«Εκτός από την Τουρκία, πολλά ταξίδια πραγματοποιούνται από τις Φιλιππίνες και την Ινδία. Οι ταξιδιώτες είναι κυρίως εργαζόμενοι όπως υπηρέτριες, οδηγοί, μάγειρες και άλλα άτομα που εργάζονται για νοικοκυριά». Τώρα επιστρέφουν λόγω της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών, δήλωσε ο Thabet.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες λένε ότι οι κρατήσεις εισιτηρίων αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Δεκέμβριος θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός για τον ταξιδιωτικό κλάδο. Τα σχολεία έχουν χειμερινές διακοπές και οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν στις χώρες τους για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

«Έχουμε κρατήσεις από τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου έως την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Υπάρχουν επίσης έρευνες για ορισμένους προορισμούς στην Ευρώπη, αλλά οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι ότι θα πάνε στη γηραιά ήπειρο».