Αισιόδοξος παραμένει ο Οργανισμός Τουρισμού της Καραϊβικής (CTO) για τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας. Ακόμη και εν όψει της αβεβαιότητας που προκαλείται από τη συνεχιζόμενη πανδημία και τις νέες παραλλαγές.

Τους τελευταίους 18 μήνες, οι προορισμοί της Καραϊβικής έχουν δείξει την ανθεκτικότητά τους στη δημιουργία στρατηγικών ανάκαμψης.

Η ανάκαμψη σε κάθε περίπτωση, έλαβε χώρα διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.

Σύμφωνα με τον (ΟΤΚ), το 2021 παρείχε μια ένδειξη «ότι υπάρχει φως στο τέλος μιας μεγάλης σήραγγας».

Η περιοχή σημείωσε ανάκαμψη στην τουριστική δραστηριότητα, με την Καραϊβική να υπερβαίνει τον παγκόσμιο μέσο όρο για την αύξηση των αφίξεων για διαμονή και τη συμβολή του τουρισμού στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ).

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2021, σημειώθηκαν 5,4 εκατ. αφίξεις τουριστών στην περιοχή. Σχεδόν τριπλάσιο από τις αφίξεις για την ίδια περίοδο το 2020. Ωστόσο εξακολουθεί να είναι 23,3% κάτω από τα επίπεδα του 2019.

Εκτιμάται λοιπόν ότι οι αφίξεις τουριστών για το 2021 θα ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2020 κατά 60 με 70%.

«Ενώ τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα δεν υποδεικνύουν επιστροφή στα επίπεδα του 2019, τα εξαιρετικά αποτελέσματα του καλοκαιριού έως το τέλος του έτους 2021 δείχνουν ότι μια κλιμακωτή ή σταδιακή ανάκαμψη είναι πιθανή μέχρι το τέλος του 2022», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΚ.