Πέντε φορές περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία το 2017 συγκριτικά με το 2016 με αποτέλεσμα τα έσοδα της τουρκικής τουριστικής βιομηχανίας να αυξάνονται σχεδόν κατά το ένα πέμπτο στο αγγίζοντας το ποσό των 26 δισ. δολαρίων.

Συνολικά, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 27,8% φθάνοντας τα 32,4 εκατ. πέρυσι. Οι περισσότεροι τουρίστες προέρχονταν από τη Ρωσία, το Ιράν και τη Γερμανία

Μόλις πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, η γερμανική ένωση τουρισμού ανακοίνωσε ότι η Τουρκία γίνεται δημοφιλής και πάλι ως προορισμός διακοπών μεταξύ των πολιτών. Ο αριθμός των ταξιδιωτικών κρατήσεων για το τρέχον έτος αυξήθηκε κατά 70%, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ταξιδιωτικού πράκτορα TUI.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρόσφατα οι Γερμανοί τουρίστες απέφευγαν την Τουρκία, λόγω της μεγάλης ανησυχίας για τρομοκρατικές επιθέσεις και οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου δεν ήταν ιδανικές, οδηγώντας τις κρατήσεις σε κατάρρευση. Τα τελευταία δύο χρόνια, 3,76 εκατ. και 3,45 εκατ. Γερμανοί επισκέφθηκαν την Τουρκία από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο. Αντίθετα, το 2015 η Τουρκία καλωσόρισε  5.4 εκατ., σύμφωνα με το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής.