Με χωρητικότητα όχι περισσότερο από το 25% ανοίγουν τα ξενοδοχεία της Αιγύπτου για τους εγχώριους τουρίστες μέχρι τα τέλη Μαϊου. Παράλληλα τα ξενοδοχεία υποχρεούνται να εφαρμόσουν σειρά υγειονομικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κορωνοϊός έχει κλείσει τον τουριστικό τομέα της Αιγύπτου, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 12 έως 15% του ΑΕΠ της χώρας. Αυτό οδήγησε σε απώλειες 1 δισεκατομμύριο δολάρια το μήνα.

Η κυβέρνηση ανέστειλε τις διεθνείς πτήσεις και έκλεισε ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες, ενώ επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Προκειμένου τα ξενοδοχεία να ξαναρχίσουν τη λειτουργία τους, πρέπει να διαθέτουν κλινική με γιατρό, να ελέγχουν τακτικά τις θερμοκρασίες και να εγκαταστήσουν εξοπλισμό απολύμανσης.

Οι επισκέπτες πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι διαδικτυακά και οι εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε τέστ κορωνοϊού κατά την είσοδο σε θέρετρα.

Από την 1η Ιουνίου, θα επιτρέπεται στα ξενοδοχεία να εργάζονται με μέγιστη χωρητικότητα 50%, δήλωσε το υπουργικό συμβούλιο της χώρας.

Τα θέρετρα δεν επιτρέπεται να διοργανώνουν γάμους ή πάρτι, να οργανώνουν ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ή να προσφέρουν ανοιχτούς μπουφέδες.

Αντίθετα τα εστιατόρια των ξενοδοχείων θα παρέχουν προεπιλεγμένα μενού και θα έχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών.