Σταθερά πρώτο σε επισκέπτες και έσοδα είναι το Μουσείο της Ακρόπολης, με σχεδόν 1.500.000 εισιτήρια κάθε χρόνο, αριθμός που το καθιστά πρώτο μακράν του δεύτερου στην Ελλάδα, ενώ οι εισπράξεις του το 2016 ξεπέρασαν τα 4.000.000 ευρώ, από 3.723.307 ευρώ το 2015.
Με σχεδόν 4.000 επισκέπτες την ημέρα, το μουσείο της Ακρόπολης κατά τον έβδομο χρόνο της λειτουργίας του, έχει αναπτύξει μια δυναμική μεγάλου βεληνεκούς και τυγχάνει διεθνούς φήμης και αναγνωρισιμότητας. «Έχουμε σταθερά έναν πολύ υψηλό αριθμό επισκεπτών, θα έλεγα ασυνήθιστα μεγάλο και σαφώς μεγαλύτερο από όλων των άλλων μουσείων της χώρας, καθώς είμαστε ένα καινούριο μουσείο με διαφορετικό τρόπο διαχείρισης του επισκέπτη και προσπαθούμε διαρκώς να έχουμε κάτι νέο και ενδιαφέρον μέσα στο μουσείο», ανέφερε ο πρόεδρος του οργανισμού του μουσείου και επίτιμος καθηγητής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Παντερμαλής.
«Ήμασταν προετοιμασμένοι για τη μεγάλη επισκεψιμότητα και της φετινής χρονιάς» τόνισε, «καθώς έχουμε παρατηρήσει ότι από τη στιγμή που αυξάνεται η τουριστική κίνηση στη χώρα, με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου αυξάνεται και η κίνηση των επισκεπτών στο μουσείο».Πηγή : www.reporter.gr