Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι γερμανικές αεροπορικές εταιρείες αγγίζουν και πάλι το όριο του 50% όσον αφορά στο μερίδιο αγοράς στη χώρα, σύμφωνα με αξιολόγηση της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικών Αερογραμμών (BDF).

Εξετάζοντας τα μερίδια αγοράς φέτος, η BDF κάνει λόγο για μέτρια ανάκαμψη για τους γερμανικούς αερομεταφορείς, εκφράζοντας παράλληλα και ανησυχίες.

Με την έναρξη της πανδημίας, το μερίδιο τους είχε πέσει στο ρεκόρ του 40%. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, φαίνεται ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούσαν να φτάσουν λίγο πάνω από το 50% και πάλι το 2022.

Σύμφωνα με την BDF, «οι σημαντικές πρόσθετες επιβαρύνσεις από την αύξηση των τελών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και αεροπορικής ασφάλειας, καθώς και η αύξηση του φόρου εναέριας κυκλοφορίας», είναι ενάντια στην αντιστροφή της τάσης και συνεπώς, στην επιστροφή σε μερίδια αγοράς πάνω από το όριο του 50%.

Η BDF προειδοποιεί ότι περαιτέρω επιβαρύνσεις και εισφορές θα πλήξουν τον κλάδο.
Έχει ήδη αποδειχθεί επανειλημμένα στο παρελθόν ότι η αύξηση του κόστους επηρεάζει πρωτίστως τον εγχώριο κλάδο αερομεταφορών.

Όπως επισημαίνει «οι γερμανικές αεροπορικές εταιρείες χάνουν μερίδιο αγοράς έναντι των ξένων ανταγωνιστών τους και τα γερμανικά αεροδρόμια υστερούν σε σχέση με τις γειτονικές χώρες όσον αφορά την ανάπτυξη».