Ενώ το 2013 υπήρχαν 106 κρουαζιερόπλοια στην Οδησσό, πολύ γνωστό προορισμό κρουαζιέρας στην Ουκρανία, σήμερα υπάρχουν μόνο τέσσερα από αυτά. Ο πόλεμος, η πολιτική αστάθεια και η οικονομική κρίση στη χώρα έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην προοπτική δημιουργίας σταθμού transit  για τα κρουαζιερόπλοια για την περιοχή της Οδησσού και για όλες τις νότιες περιοχές της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η περιοχή της Οδησσού έχει υποστεί βαριές απώλειες σε πολλούς τομείς. Ο πόλεμος και η πολιτική αστάθεια στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, καθώς και οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία έχουν επηρεάσει την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού κρουαζιέρας.

Ο εν λόγω τομέα αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα το 2013 υπήρχαν 106 κρουαζιερόπλοια στην Οδησσό, το 2014 32, το επόμενο έτος 13 και φέτος μόνο 4. Επισημαίνεται μάλιστα ότι μεγάλα έργα διεθνούς υποδομής πρόκειται να ακυρωθούν. Τα έργα αυτά θα μπορούσαν να έχουν επεκτείνει την προοπτική να καταστεί η περιοχή προορισμός transit για τα κρουαζιερόπλοια.

Ειδικότερα μάλιστα η δημιουργία ενός διαδρόμου μεταφορών γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα, ο οποίος ήταν γραφτό να εγκατασταθεί στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι άνθρωποι στην περιοχή της Οδησσού μπορούν να σκέφτονται μόνο ένα καλύτερο αύριο, γιατί τα τελευταία δέκα χρόνια υπήρξαν εννέα κυβερνήτες. Πολλοί ωστόσο από αυτούς εργάστηκαν για τα πολιτικά ζητήματα, παρά για τα προβλήματα της περιφερειακής διαχείρισης, καθιστώντας αυτή την κατάσταση επιζήμια για την τοπική τουρισμού κρουαζιέρας.