Για μια ακόμη τετραετία ανανέωσε τη θητεία του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος ευχαρίστησε δημόσια τον Κρητικό λαό και τους συνεργάτες του για τη νίκη του συνδυασμού «Κρήτη η ζωή μας», με ποσοστό κοντά στο 60%.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης στην ομιλία του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα μίλησε για τις προτεραιότητες τη νέα τετραετία, το τρίπτυχο «οραματιζόμαστε, διεκδικούμε και υλοποιούμε» καθώς και το ενωτικό πνεύμα και την ομοψυχία που υπάρχει.

Συγκεκριμένα, τόνισε : «Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι. Νικητής είναι ο Κρητικός λαός που μας δίνει και πάλι τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο, για την ενότητα, την ομοψυχία και την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη».

Αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες τους, ευχαρίστησε και τον αντίπαλο του στην κάλπη Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, ο οποίος τον συνεχάρη για το νικητήριο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης συνέχισε την ομιλία του λέγοντας πως η νέα τετραετία που ξεκινά, είναι μία τετραετία ανάπτυξης για το νησί, μία τετραετία που θα ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα στην Κρήτη και πως θα συνεχιστεί το πνεύμα ενότητας που έχει ξεκινήσει από το 2011.