Ο τουριστικός τομέας της Ουγγαρίας θα μπορούσε να ξεπεράσει τα επίπεδα ρεκόρ πριν από την πανδημία φέτος, δήλωσε ο επικεφαλής του Ουγγρικού Οργανισμού Τουρισμού, Πέτερ Χόρβαθ.

Ειδικότερα, 14,2 εκατ. επισκέπτες πραγματοποίησαν σχεδόν 40 εκατ. διανυκτερεύσεις στη χώρα πέρυσι, πλησιάζοντας έτσι τα στοιχεία του 2019.

Μάλιστα οι διανυκτερεύσεις επισκεπτών τον Ιανουάριο ήταν αυξημένες κατά 15% σε σύγκριση με τα στοιχεία τον ίδιο μήνα ένα χρόνο νωρίτερα.

Την ίδια στιγμή, τον Φεβρουάριο του 2023, οι κρατήσεις κατέγραψαν αύξηση 10% συγκριτικά με πέρυσι.

Η χώρα αναμένει να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής, μετά το πρόγραμμα Veszprém-Balaton 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2023 που θα φιλοξενήσει η Βουδαπέστη.

Ο επικεφαλής του Ουγγρικού Οργανισμού Τουρισμού είπε ότι η στρατηγική του οργανισμού για την περίοδο 2023-2030 στοχεύει να καταστήσει τη χώρα κορυφαίο προορισμό στην Κεντρική Ευρώπη, φέρνοντας συνολικά 20 εκατ. ταξιδιώτες και αυξάνοντας έτσι τις διανυκτερεύσεις επισκεπτών σε 50 εκατ.

Ο κύριος σκοπός είναι να αυξηθεί η συνεισφορά του κλάδου του τουρισμού και της εστίασης στο ΑΕΠ σε συνολικά 16% από 12% που καταγράφηκε πέρυσι.