Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ισπανία, Ελλάδα, Κροατία, είναι οι μεσογειακοί προορισμοί με ζήτηση για διακοπές από Γερμανία στα επίπεδα όπως πριν από την πανδημία.
Αυτό υπογράμμισαν στην Ημέρα Γνώσης στο Counter Place, Γερμανοί tour operators σχετικά με τις τάσεις κρατήσεων και τις δυνατότητες για την κλασική προσφορά της τελευταίας στιγμής.

Η ζήτηση για διακοπές είναι γενικά υψηλή μετά την πανδημία. Το περσινό καλοκαίρι θεωρήθηκε ήδη μια σεζόν ρεκόρ για πολλούς tour operators. Και φέτος δεν φαίνεται να διαφέρει.

Ήδη τους δύο τελευταίους μήνες, ειδικά οι προορισμοί στη Μεσόγειο πέτυχαν καλά ποσοστά πληρότητας. Και οι δυνατότητες το καλοκαίρι είναι ακόμη μεγαλύτερες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως επισημαίνει η Doreen Schwebe, Επικεφαλής Διαχείρισης Προϊόντων Sun & Beach της TUI, «τα κρεβάτια είναι λίγα φέτος».

Τι σημαίνει όμως στην πραγματικότητα το υψηλό ποσοστό πληρότητας για τις επιχειρήσεις της τελευταίας στιγμής; Οι ειδικοί συμφωνούν ότι θα υπάρξουν επιχειρήσεις της τελευταίας στιγμής παρά την υψηλή ζήτηση. Το καλύτερο παράδειγμα είναι οι Βαλεαρίδες Νήσοι. Εδώ, σύμφωνα με την Doreen Schwebe, υπάρχουν τόσο επαρκή καταλύματα όσο και υψηλή ικανότητα πτήσης.

Αυτό ισχύει επίσης για την Ελλάδα και άλλες δημοφιλείς περιοχές της Μεσογείου, επιβεβαιώνει ο Oliver Grosse-Kleimann, Διευθυντής Προμηθειών Ξενοδοχείων σε Ελλάδα στην Alltours.

Επισημαίνει πώς οι αεροπορικοί ναύλοι σταθεροποιούνται επί του παρόντος, γεγονός που δημιουργεί την ευκαιρία να προσφερθούν ξανά «πρώιμα παζάρια».

Τι ισχύει για last minute

Σύμφωνα με τον Oliver Grosse-Kleimann «δεν θα υπάρξει πλημμύρα ειδικών τιμών» για last minute φέτος.
Οι προσφορές θα είναι διαθέσιμες μόνο σποραδικά. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι η επιστροφή της βρετανικής αγοράς που επιδεινώνει το πρόβλημα της χωρητικότητας κλινών.

Η Grecotel Hotels & Resorts, η οποία άνοιξε τα ξενοδοχεία της την 1η Απριλίου, προτιμά επίσης να είναι προσεκτική με τις ειδικές προσφορές φέτος.
«Θα περιμένουμε και θα δούμε με τις εκπτώσεις για έγκαιρες κρατήσεις», λέει ο Senior Sales Manager Βαγγέλης Βασιλείου. Και αυτό παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες χωρητικότητες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Κρήτη, την Κέρκυρα και την Πελοπόννησο. Ο τελευταίος προορισμός εξακολουθεί να παλεύει με την έλλειψη πτήσεων.