Η Turkish Airlines, τον τελευταίο 1 χρόνο, ολοένα και διευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα και ειδικότερα, στη Βόρειο Ελλάδα. Ενδεικτικό είναι ότι, από τον Οκτώβριο, οι πτήσεις της εταιρείας μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης έγιναν καθημερινές, με στόχο το 2013 να αυξηθούν σε 10 την εβδομάδα.

Μέχρι πρότινος, η σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης γινόταν έξι φορές την εβδομάδα, ενώ από εκεί εκτελούνται περισσότερες από 30 πτήσεις καθημερινά για την Άγκυρα.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου είναι «ενθαρρυντικό το γεγονός, ότι τον τελευταίο χρόνο, σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 20% στην έκδοση βίζας για είσοδο στην Ελλάδα από τη γειτονική χώρα, ενώ η διακίνηση για τους μαθητές και σπουδαστές από την Τουρκία, χωρίς βίζα, συντέλεσε στην πραγματοποίηση πολλών μαθητικών εκδρομών στη χώρα μας».

Η Turkish, βλέποντας τους εγχώριους αερομεταφορείς να μην βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση, ενισχύει την παρουσία της στη Βόρειο Ελλάδα, με στόχο να προσελκύσει Έλληνες ταξιδιώτες, ώστε οι τελευταίοι να χρησιμοποιούν την Κωνσταντινούπολη και όχι την Αθήνα για τα διεθνή δρομολόγια. Μετά τη Θεσσαλονίκη, στο στόχαστρο της εταιρείας μπήκε η πόλη των Ιωαννίνων.

Επίσκεψη στα Γιάννενα, αναγκαίες παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο

Αντιπροσωπεία της εταιρείας βρέθηκε στα Γιάννινα και είχε επαφές με τις τοπικές Αρχές και τουριστικούς παράγοντες.
Το ενδιαφέρον προσκρούει στην μη ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και κυρίως στην μη εγκατάσταση σύγχρονων ραδιοβοηθημάτων και κυρίως του συστήματος Τυφλής Προσγείωσης (ILS) που εμποδίζει την ασφάλεια των πτήσεων σε συνθήκες ομίχλης ή χαμηλής νέφωσης.

Στελέχη της Turkish Αirlines επισκέφθηκαν το Δήμο, σε συνέχεια της συνεργασίας που υπήρξε κατά την συμμετοχή αντιπροσωπείας των Ιωαννίνων στη Διεθνή Έκθεση της Σμύρνης. Επικεφαλής της Τουρκικής αντιπροσωπείας ήταν η Γενική Διευθύντρια της Turkish Αirlines στην Ελλάδα Gulay Ozturk.

Μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο η Gulay Ozturk, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «σκοπός μας είναι να στηρίξουμε την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα. Τα Γιάννινα είναι μία ιστορική πόλη και θέλουμε να βοηθήσουμε στην προβολή της.

Εμείς θα προσκαλέσουμε να την επισκεφθούν όλοι οι μεγάλοι tour operator. Το δίκτυο των αερογραμμών μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και μπορούμε να συνδέσουμε τα Γιάννινα με όποιον προσδιορισμό επιλεγεί. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία και πιστεύουμε ότι σύντομα θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένα συμπεράσματα».

Ίσως, με την επέκταση στα Ιωάννινα, η Turkish ευελπιστεί ότι θα λάβει επιβατική κίνηση και από τη γειτονική Αλβανία.

Φάνης Ζώης