Ένα μονοπάτι τύπου Via Ferrrata αναπτύχθηκε στα Κύθηρα. Αποτελεί την ιδανική μίξη πεζοπορίας, διάσχισης φαραγγιών και αναρρίχησης και δημιουργήθηκε κάτω από τη σκιά της Παλιόχωρας, της μεσαιωνικής πρωτεύουσας των Κυθήρων. Το μονοπάτι καλεί τους επισκέπτες του νησιού στον κρυφό κόσμο της Κακιάς Λαγκάδας.

Είναι το πρώτο ορειβατικό μονοπάτι τέτοιου τύπου, που αναπτύσσεται σε μικρό νησί της Ελλάδας. Είναι ενσωματωμένο αρμονικά στο δίκτυο μονοπατιών των Κυθήρων «Kythera Trails». Το μονοπάτι είναι ένα καινοτόμο επίτευγμα στα Κύθηρα, του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ).

Η Via Ferrata με την κατάλληλη υποδομή, και σε ασφαλές περιβάλλον, κάνει προσβάσιμα σε ένα μεγάλο εύρος κόσμου, εκπληκτικά τοπία σε φαράγγια και ορθοπλαγιές.
Δεν χρειάζεται τεχνικές γνώσεις, αρκεί μέτρια φυσική κατάσταση, απλός αλλά ειδικός εξοπλισμός (μόνο κράνος και ζώνη με ιμάντα εκτόνωσης), και σίγουρα πολύς ενθουσιασμός για δράση στη φύση.
Σκοπός είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου μεμονωμένων, συνδετικών και κυκλικών διαδρομών Via Ferrata, διαφόρων επιπέδων, σε όλο το εύρος του νησιού.