Διαμάχη έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση της Dolphin Capital Investors (DCI) να απομακρύνει τον Μίλτο Καμπουρίδη από το διοικητικό συμβούλιο της, ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η επενδυτική με έδρα το Λονδίνο, που δραστηριοποιείται στο πεδίο ανάπτυξης high-end θερέτρων στην ανατολική Μεσόγειο εξέρχεται, από τη συμφωνία διαχείρισης επενδύσεων την οποία είχε συνάψει την 1η Δεκεμβρίου 2021 με την Dolphin Capital Partners (DCP), επικαλούμενη παραβίαση των όρων.

Η DCI (ο Μίλτος Καμπουρίδης είναι συνιδρυτής και διαχειριστικός εταίρος της) σε σχετική ανακοίνωση της αναφέρει ότι “η DCP συνήψε μια μη δημοσιοποιημένη συμφωνία προαίρεσης με τον αγοραστή του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η εταιρεία πούλησε το μερίδιό της στο θέρετρο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου 2018″.

Η συμφωνία επέτρεπε στη DCP να αγοράσει επιπλέον 15% στην DolphinCI Fourteen, που ελέγχει τα δικαιώματα στο Amanzoe.
Επρόκειται για συμφωνία πέραν της γνωστής η οποία είχε αποκαλυφθεί και η οποία έδινε δικαίωμα στην DCP να αποκτήσει αρχικό ποσοστό 15% στην DolphinCI Fourteen.

Πώς αντέδρασε ο επιχειρηματίας

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μίλτου Καμπουρίδη, ο οποίος με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει “πλήρως αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες τις μονομερείς ενέργειες της DCI, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης καταγγελίας της υφιστάμενης Σύμβασης Διαχείρισης Επενδύσεων μεταξύ της DCP και της DCI.

Οι δε ισχυρισμοί που προβλήθηκαν από την DCI ως δικαιολογία για τις ανωτέρω ενέργειες της, είναι εξίσου αστήρικτοι αλλά και δυσφημιστικοί.
Η DCP είναι απολύτως βέβαιη για την ουσιαστική και νομική ορθότητα των θέσεων και επιφυλάσσεται ρητά για την προάσπιση όλων των νόμιμων και συμβατικών δικαιωμάτων της.

Το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε από προσχεδιασμένες και ιδιοτελείς ενέργειες των διευθυντών της DCI, Nick Paris και Nicolai Huls, και βρίσκεται πλέον στα χέρια των δικηγόρων της DCP, οι οποίοι έχουν λάβει ρητή εντολή να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της DCP”.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ο “Μίλτος Καμπουρίδης μέσω της DCP της οποίας είναι 100% μέτοχος, παραμένει βασικός μέτοχος της DCI”.
Επίσης επισημαίνεται πώς “οι εξελίξεις αυτές δεν επηρεάζουν το One&Only Kea Island στο οποίο η DCP είναι μέτοχος και διαχειριστής και στο οποίο η DCI δεν διατηρεί καμία συμμετοχή. Περαιτέρω ενημερώσεις θα παρασχεθούν εν ευθέτω χρόνω”.