Σύνταξη: tourismtoday.gr

Επτά στα δέκα ξενοδοχεία στην Ελβετία αναμένουν μείωση της ζήτησης από το εξωτερικό κατά τη θερινή περίοδο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Από αυτά σχεδόν τα μισά αναμένουν πτώση των επισκεπτών από την Ευρώπη.
Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Ελβετικής Ένωσης Ξενοδόχων (HotellerieSuisse).

Όπως υπογραμμίζει η HotellerieSuisse, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες μεταβλήθηκαν, η γενική οικονομική κατάσταση επιδεινώθηκε και λιγότεροι επισκέπτες ταξίδεψαν στην Ελβετία από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Ένας αρνητικός παράγοντας είναι ότι πολλοί Αμερικανοί και Ασιάτες δεν θέλουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, περισσότερα από τα μισά ελβετικά ξενοδοχεία έχουν αυξήσει τις τιμές τους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Ένωση της ελβετικής βιομηχανίας καταλυμάτων.

Το ποσοστό των καταλυμάτων με αυξήσεις τιμών είναι παρόμοιο σε όλες τις τουριστικές περιοχές -είτε πόλεις είτε ορεινά χωριά- παρά τη διαφορετική εξέλιξη της ζήτησης.
Κατά συνέπεια, ακόμη και τα ξενοδοχεία στις πόλεις με πτώση της ζήτησης έχουν ως επί το πλείστον αυξημένες τιμές.

Περισσότεροι από τους μισούς ξενοδόχους αναφέρουν την άνοδο των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων ως αιτία για την αύξηση των τιμών.

Παρόλα αυτά, τα ελβετικά ξενοδοχεία αναμένουν ότι τα συνολικά ποσοστά πληρότητας θα είναι υψηλότερα από ό,τι το 2021 και το 2020.

Περισσότεροι τουρίστες, αναμένονται από τις σημαντικές αγορές προέλευσης, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία.
Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, το προπανδημικό επίπεδο είναι απίθανο να επιτευχθεί.