Σχεδόν 7 εκατομμύρια Ευρωπαίοι επέλεξαν την κρουαζιέρα για διακοπές το 2017, εκτοξεύοντας το ποσοστό στο (+7,8%) σε σχέση με το 2015, με την Ευρώπη να είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός κρουαζιέρας μετά την Καραϊβική.

Η έκθεση της CLIA Europe έδειξε ότι η βιομηχανία κρουαζιερών συνέβαλε στην ευρωπαϊκή οικονομία με 47,86 δισεκατομμύρια ευρώ το 2017 (+16,9%) , ενώ 6,5 εκατομμύρια επιβάτες ξεκίνησαν τις κρουαζιέρες τους από ευρωπαϊκούς λιμένες το 2017, μια αύξηση της τάξης του 6,1% σε σχέση με πριν τους αριθμούς πριν από δύο χρόνια.

” Η κρουαζιέρα εξακολουθεί να συμβάλλει σημαντικά στην ευρωπαϊκή οικονομία μέσω έξυπνης αειφόρου ανάπτυξης, λόγω των περισσότερων επιβατών και των περισσότερων κρουαζιερόπλοιων που κατασκευάζονται στα ευρωπαϊκά ναυπηγεία “,  δήλωσε ο David Dingle, πρόεδρος της CLIA Europe και πρόεδρος της Carnival UK.

Η οικονομική άνοδος της κρουαζιέρας στην Ευρώπης είναι άμεσο αποτέλεσμα της ανάπτυξης που η βιομηχανία κρουαζιερόπλοιων είδε το 2017 καθώς άγγιξε τους 26,7 εκατομμύρια επιβάτες σε ωκεάνιες κρουαζιέρες παγκοσμίως.