Σε ρότα ανάπτυξης φαίνεται πως έχει μπει η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη απαριθμώντας 700 τουρίστες το Σαββατοκύριακο που πέρασε και σήμερα.

Ταξιδιώτες από Μάλτα και Αμερική

Αναλυτικά, σήμερα κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο Sea Cloud με τη σημαία της Μάλτας μεταφέροντας 60 τουρίστες από την Αμερική και την Μάλτα.

Στο κρουαζιερόπλοιο, κατά την διάρκεια της παραμονής του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα επιβιβαστούν άλλοι τόσοι τουρίστες που θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα της κρουαζιέρας στην Σκιάθο, το Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο.

Κρουαζιέρα και προσκυνηματικός τουρισμός από την Κύπρο

Το Σάββατο, τα στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποδέχθηκαν 120 Κύπριους τουρίστες-συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Προσκυνηματικού Τουρισμού του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Για τους συμμετέχοντες-προσκυνητές της Εκκλησίας της Κύπρου (το κρουαζιερόπλοιο Salamis Philoxenia μετέφερε συνολικά 600 τουρίστες) ο Οργανισμος Τουρισμού Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κύπρου, διοργάνωσε μία εκδήλωση καλωσορίσματος-κεράσματος, προσφέροντας παράλληλα αναμνηστικά δώρα , ταξιδιωτικούς οδηγούς και χάρτες για την περιήγηση και την ξενάγησή τους σε βυζαντινά μνημεία και μοναστήρια της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψή τους στην περιοχή περιλάμβανε και προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου, στην ιερά μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.