Η γαλλική ξενοδοχειακή εταιρεία Accor βρίσκεται, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, σε προχωρημένο στάδιο συνομιλιών συγχώνευσης με την βρετανική αντίπαλη εταιρεία InterContinental Hotels.

Η συγκεκριμένη είδηση όπως σχολιάζεται από τον Διεθνή Τύπο θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο ξενοδοχειακό όμιλο στον κόσμο.

Σήμερα η Marriott, η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στον κόσμο διαχειρίζεται 1,3 εκατομμύρια δωμάτια, ενώ η δυναμική των ΙnterContinental και της Accor μαζί θα αγγίζει τα 1,6 εκατομμύρια δωμάτια, όπως αποκαλύπτει το Reuters.

Με βάση τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, η νέα εταιρεία θα είχε αγοραία αξία περίπου 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συγχωνεύοντας 5.000 ακίνητα της Accor – συμπεριλαμβανομένων των Raffles, Sofitel και Ibis – με σχεδόν 6.000 ξενοδοχεία της InterContinental, η οποία διαχειρίζεται και τα ξενοδοχεία Holiday Inn και Crowne Plaza.

Αν και η Accor  εξετάζει από τον Ιούνιο την πιθανότητα συγχώνευσης έχοντας συστήσει εσωτερική ομάδα εργασίας, δεν έχει κάνει επίσημες δηλώσεις. Το διοικητικό της συμβούλιο προφανώς τάσσεται υπέρ μιας συμφωνίας, ο πρόεδρος όμως και διευθύνων σύμβουλος Sebastien Bazin, σύμφωνα πάντα με τη γαλλική εφημερίδα, δεν έχει ακόμη επικοινωνήσει με την InterContinental.