Σύνταξη: tourismatoday.gr

Την ανάπτυξη ενός παραθεριστικού τουριστικού συγκροτήματος στο Ρέθυμνο έχει δρομολογήσει η εταιρεία «Blue Frontier Μονοπρόσωπη Α.Ε.».

Ο επενδυτικός φάκελος της εταιρείας κατατέθηκε στην Enterprise Greece τον περασμένο Αύγουστο, προκειμένου να ενταχθεί στις Στρατηγικές Επενδύσεις. Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο αφορά την ανάπτυξη και λειτουργία ενός παραθεριστικού τουριστικού συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα πέντε παραθεριστικών οικιστικών συγκροτημάτων, δύο ξενοδοχειακών μονάδων και μαρίνα.

Το συνολικό ύψος της προτεινόμενης επένδυσης προϋπολογίζεται σε 238 εκατ. ευρώ και, βάσει σχεδιασμού θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 75 νέες θέσεις (ΕΜΕ).

Οι λεπτομέρειες

Το ακίνητο της σχεδιαζόμενης επένδυσης βρίσκεται στη θέση «Άγιος Νικόλαος» της Τοπικής Κοινότητας Μελιδονίου, της Δημοτικής Ενότητας Γεροποτάμου, του Δήμου Μυλοποτάμου, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Η συνολική έκταση της επένδυσης ανέρχεται σε 1.130.372 τ.μ.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό φάκελο, «στην περιοχή της προτεινόμενης επένδυσης δεν υπάρχουν σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, προστατευόμενη ή ευαίσθητη οικολογικά περιοχή (RAMSAR, CORINE, NATURA 2000), ενώ δεν αποτελεί δασική έκταση. Στην περιοχή της επένδυσης δεν υπάρχει εγκεκριμένο ή υπό μελέτη ΓΠΣ ή ΣΧΟΑΑΠ, ΤΠΣ και ΖΟΕ».