Νέα δεδομένα στην εκθεσιακή αγορά της χώρας σηματοδοτεί η εξαγορά της FORUM AE, από Γερμανικό Εκθεσιακό Όμιλο, όπως αποκάλυψε πρώτο το tourismtoday.gr.

H κορυφαία ελληνική ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των επαγγελματικών και εμπορικών εκθέσεων όπως μεταξύ άλλων η HORECA, η FOOD EXPO, η ΧΕΝΙΑ- πωλήθηκε στον κραταιό Γερμανικό Όμιλο NürnbergMesse GmbH που είναι από τις 15 μεγαλύτερες εκθεσιακές εταιρείες στον κόσμο.

Στην FORUM ΑΕ, παραμένουν στο management ο Νίκος Χουδαλάκης και οι στενοί του συνεργάτες Θανάσης Γιαλούρης και Θανάσης Παναγούλιας, οι οποίοι μοιράζονται μετοχικά το 20% της εταιρείας.

Η εξαγορά της εύρωστης οικονομικά και διαρκώς αναπτυσσόμενης FORUM AE του κ. Νίκου Χουδαλάκη που έχει γράψει ιστορία στον κλάδο της διοργάνωσης εκθέσεων, φέρεται να αποτελεί ένα ακόμη βήμα του Γερμανικού Ομίλου στο πλαίσιο επέκτασης του χαρτοφυλακίου του σε νέες αγορές.

Το χαρτοφυλάκιο της NürnbergMesse – που έχει θυγατρικές στην Κίνα, τη Βόρεια Αμερική, τη Βραζιλία, την Ιταλία και την Ινδία- περιλαμβάνει περίπου 172 εθνικές και διεθνείς εμπορικές εκθέσεις, συνέδρια και εκδηλώσεις στη Νυρεμβέργη και σε όλο τον κόσμο.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Όμιλος NürnbergMesse διαθέτει δίκτυο περίπου με 51 αντιπροσώπους οι οποίοι δραστηριοποιούνται περισσότερες από 116 χώρες.
Η NürnbergMesse κατέχει επίσης το 50% στην εταιρεία κατασκευής περιπτέρων Holtmann Messe + Event, με έδρα το Langenhagen.
Ο Όμιλος NürnbergMesse διοργανώνει και την ευρωπαϊκή εμπορική έκθεση τεχνολογίας και logistics FachPack στην Νυρεμβέργη.