Νέα δεδομένα στην εκθεσιακή αγορά στην χώρα μας σηματοδοτεί η εξαγορά της FORUM AE -που δραστηριοποιείται με επιτυχία στο χώρο των επαγγελματικών και εμπορικών εκθέσεων όπως μεταξύ άλλων η HORECA, η FOOD EXPO, η ΧΕΝΙΑ- από τον κραταιό Γερμανικό Όμιλο NürnbergMesse GmbH που είναι από τις 15 μεγαλύτερες εκθεσιακές εταιρείες στον κόσμο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του tourismtoday οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει και ο NürnbergMesse έχει ολοκληρώσει την διαδικασία του due diligence.

Πρόκειται για την πώληση της κορυφαίας ελληνικής ιδιωτικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο των επαγγελματικών και εμπορικών εκθέσεων όπως μεταξύ άλλων η HORECA, η FOOD EXPO, η ΧΕΝΙΑ- στον κραταιό Γερμανικό Όμιλο NürnbergMesse GmbH που είναι από τις 15 μεγαλύτερες εκθεσιακές εταιρείες στον κόσμο.

Η εξαγορά της εύρωστης οικονομικά και διαρκώς αναπτυσσόμενης FORUM AE του Νίκου Χουδαλάκη που έχει γράψει ιστορία στον κλάδο της διοργάνωσης εκθέσεων, φέρεται να αποτελεί ένα ακόμη βήμα του Γερμανικού Ομίλου στο πλαίσιο επέκτασης του χαρτοφυλακίου του σε νέες αγορές.

Οι λεπτομέρειες για το τίμημα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, σύμφωνα όμως με πληροφορίες για τα επόμενα δύο χρόνια το managment θα παραμείνει στα χέρια της υπάρχουσας μετοχικής ομάδας, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις προσεχείς ημέρες.

Το χαρτοφυλάκιο της NürnbergMesse – που έχει θυγατρικές στην Κίνα, τη Βόρεια Αμερική, τη Βραζιλία, την Ιταλία και την Ινδία- περιλαμβάνει περίπου 172 εθνικές και διεθνείς εμπορικές εκθέσεις, συνέδρια και εκδηλώσεις στη Νυρεμβέργη και σε όλο τον κόσμο.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Όμιλος NürnbergMesse διαθέτει δίκτυο περίπου με 51 αντιπροσώπους οι οποίοι δραστηριοποιούνται περισσότερες από 116 χώρες.
Η NürnbergMesse κατέχει επίσης το 50% στην εταιρεία κατασκευής περιπτέρων Holtmann Messe + Event, με έδρα το Langenhagen.
Ο Όμιλος NürnbergMesse διοργανώνει και την ευρωπαϊκή εμπορική έκθεση τεχνολογίας και logistics FachPack στην Νυρεμβέργη.