H Cvent πρόκειται να εξαγοραστεί από τον κολοσσό Blackstone σε μια συμφωνία αξίας 4,6 δις. δολαρίων.

Η Cvent, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο Nasdaq στις ΗΠΑ το 2021, ανακοίνωσε ότι οι μέτοχοί της θα λάμβαναν 8,50 δολάρια ανά μετοχή στη συμφωνία, που ήταν ένα premium 52% της μέσης τιμής της μετοχής της Cvent τις τελευταίες 90 ημέρες.

Ο Reggie Aggarwal, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cvent, δήλωσε: «Ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στον κόσμο, η Blackstone φέρνει βαθιά τεχνογνωσία στον κλάδο εκδηλώσεων και φιλοξενίας, και με την υποστήριξή τους, σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην επιχείρησή μας και να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών μας και ενισχύουν το οικοσύστημα συναντήσεων και εκδηλώσεων».

Η Cvent, η οποία ιδρύθηκε το 1999, έχει περίπου 22.000 πελάτες παγκοσμίως στους εταιρικούς, μη κερδοσκοπικούς τομείς, την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη φιλοξενία. Η εταιρεία έχει βοηθήσει στη διαχείριση περισσότερων από πέντε εκατομμυρίων εκδηλώσεων από τη δημιουργία της και απαριθμεί πάνω από 302.000 ξενοδοχεία και χώρους εκδηλώσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του δικτύου προμηθευτών της.