Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μετά τη χρεοκοπία της FTI, η αναδιοργάνωση προχωρά βήμα-βήμα. Η Raiffeisen Vertriebs GmbH  -που κατείχε ήδη το 50% του συστήματος franchise ταξιδιωτικών πρακτορείων πριν από την πτώχευση της FTI- ανέλαβε το μερίδιο 50% του FTI Group στην Touristik Vertriebsgesellschaft (TVG).
Με την εξαγορά του υπόλοιπου 50% είναι πλέον ο μοναδικός ιδιοκτήτης της TVG.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που με αυτό το βήμα μπορούμε τώρα να προσφέρουμε στους συνεργάτες του franchise σχεδιασμό ασφάλεια και ένα επιτυχημένο μέλλον κάτω από μια ισχυρή στέγη», λένε οι Thomas Bösl και Lars Helmreich, επικεφαλείς της Raiffeisen Vertriebs GmbH.

Με την εξαγορά, η Raiffeisen Vertriebs GmbH μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα Sonnenklar TV αποκλειστικά σε πωλήσεις στατικών ταξιδιών.
Επιπλέον, το κανάλι αγορών Sonnenklar TV είναι επίσης μέρος του Ομίλου RT μέσω της Euvia Travel GmbH.
Η Raiffeisen Vertriebs GmbH αναλαμβάνει επίσης τα δικαιώματα εμπορικού σήματος για την ανταλλαγή σε πτήσεις.

«Είμαι ικανοποιημένος που βρέθηκε μια καλή λύση για τους συνεργάτες πωλήσεων της TVG σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», λέει ο Axel Bierbach, προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας της FTI Touristik GmbH και της BigXtra Touristik, από τη δικηγορική εταιρεία Müller-Heydenreich Bierbach & Colleagues.

Οι τρεις μάρκες τουριστικών πρακτορείων της TVG είναι οι Sonnenklar TV, 5-vor-Flug και Flugbörse. Το σύστημα franchise περιλαμβάνει σήμερα περίπου 230 ταξιδιωτικά γραφεία.