Η αύξηση στην κίνηση επιβατών στα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, διώχνει τους φόβους για τον αντίκτυπο της Brexit στους αερολιμένες της χώρας.

Ο αριθμός επιβατών του Χίθροου τον Μάιο έφτασε σε υψηλά επίπεδα σε ετήσια βάση. Πάνω από 6,7 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν μέσω του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου της Βρετανίας το Μάιο, καθιστώντας τον, τον 31ο μήνα συνεχόμενης αύξησης ρεκόρ.

Δρομολόγια με την μεγαλύτερη αύξηση της κίνησης

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον Μάιο που κυκλοφόρησε το Χίθροου, η Ωκεανία ήταν η περιοχή με τις καλύτερες επιδόσεις (+10,8) καθώς η Qantas αύξησε τα δρομολόγια της, η Ανατολική Ασία αυξήθηκε κατά 10,75 ως αποτέλεσμα νέων δρομολογίων προς την Κίνα και την Ιαπωνία, ενώ η εσωτερική κίνηση αυξήθηκε κατά 2,2%.

Σε ιστορικό υψηλό ο αριθμός επιβατών σε Χίθροου το 5μηνο του έτους

Ο αριθμός των επιβατών που χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο Χίθροου κατά το ημερολογιακό έτος μέχρι σήμερα έφθασε και στο υψηλότερο επίπεδο που είχε ποτέ.
Συνολικά, 31,5 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν μέσω τεσσάρων τερματικών σταθμών του Χίθροου κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, πάνω από 500.000 περισσότεροι από ότι την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το αεροδρόμιο London Gatwick (LGW) ο αερολιμένας το πρώτο 3μηνο του έτους είχε αύξηση επιβατών 4% έναντι της ίδιας περιόδου πέρυσι, φθάνοντας σε 9,7 εκατομμύρια ταξιδιώτες.