Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Ιούνιος είδε την απόδοση των επιχειρήσεων φιλοξενίας στο Ηνωμένο Βασίλειο να αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό σε εννέα χρόνια.

Κι αυτό λόγω του ότι περισσότεροι καταναλωτές επωφελήθηκαν από τη χαλάρωση του κλειδώματος, σύμφωνα με στοιχεία του Recovery Tracker της Lloyds Bank UK.

Ο τομέας του τουρισμού και της αναψυχής σημείωσε την ισχυρότερη αύξηση απόδοσης (63,1%) από τον Ιανουάριο του 2012.

Πριν από τον Απρίλιο του 2021, η παραγωγή του κλάδου μειώνονταν κάθε μήνα από τον Αύγουστο του 2020.

Ο τομέας περιλαμβάνει παμπ, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταξιδιωτικά γραφεία και εγκαταστάσεις αναψυχής. Και επωφελήθηκε από την απελευθέρωση της ζήτησης μετά από μια άλλη χαλάρωση των περιορισμών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη Μαΐου.

Είδε αύξηση των κρατήσεων για εγχώριες διακοπές. Καθώς και καταναλωτές που παρακολούθησαν ζωντανά σε παμπ τους ποδοσφαιρικούς αγώνες Euro.

Οι τομείς με τις μεγαλύτερες επιβραδύνσεις

Οι βασικοί τομείς αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο. Αλλά μόνο πέντε ανέφεραν ταχύτερη αύξηση από μήνα σε μήνα.

Μόνο ο τομέας των μεταφορών σημείωσε συνεχή αύξηση από μήνα σε μήνα. Κι αυτό οφείλεται στους χαλαρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που συμβάλλουν στην αύξηση των προσδοκιών ανάπτυξης στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015.