Με πάνω από 6,4 εκατομμύρια επιβάτες που έχουν ήδη περάσει από τις πόρτες του αεροδρομίου του Μιλάνου Μπεργκάμο φέτος και με αύξηση 5% σε ετήσια βάση, το 2019 φαίνεται να είναι το πιο επιτυχημένο έτος στην ιστορία του αεροδρομίου.

Μάλιστα, από τις 27 Ιουλίου μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου, αναμένεται η κίνηση να εκτοξευτεί στα ύψη, λόγω του προσωρινού κλεισίματος του αεροδρομίου Λινάτε.

Στο Μπεργκάμο λειτουργούν 19 αερομεταφορείς, συμπεριλαμβανομένης της αυστριακής εταιρείας χαμηλού κόστους Lauda και της British Airways με έξι εβδομαδιαίες πτήσεις από το Γκάτουικ στο Λονδίνο.
Το 2019 στο αεροδρόμιο, επέστρεψαν πτήσεις από/προς την Αίγυπτο και την Τουρκία, τόσο ως προγραμματισμένες όσο και ως υπηρεσίες ναύλωσης.

Το αεροδρόμιο Στάνσετ της βρετανικής πρωτεύουσας, παραμένει ο κορυφαίος διεθνής προορισμός του αεροδρομίου Μπεργκάμο, με πάνω από 241.000 επιβάτες το πρώτο εξάμηνο, σημειώνοντας αύξηση 7% από το 2018.
Η Νάπολη είναι η μεγαλύτερη εγχώρια αγορά στο Μπέργκαμο, με 250.000 και αύξηση 4,8% το πρώτο εξάμηνο του 2018.
Η Ρουμανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διεθνής αγορά του αεροδρομίου εξασφαλίζοντας το Μπέργκαμο ως το νούμερο 1 στην Ιταλία στην χωρητικότητα θέσεων και αριθμό προορισμών που εξυπηρετούνται τόσο στη Ρουμανία όσο και στην Πολωνία.